Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Deleter

13. 10. 2010 10:21
Nadějí

není střídavka, ale snížení počtu rozvodů, kterého by se dalo dosáhnout tak, že by lidé nebyli vychováváni jako sobečtí egoisté.

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

13. 10. 2010 15:48
Re: Nadějí

Nadějí je oboje. Ti, kdo se snaží uzurpovat dítě pro sebe a brání střídavce, jsou právě sobečtí egoisté. Na druhou stranu i ti, kdo odejdou a o dítě se vůbec nezajímají. Střídavka je pravým opakem takových excesů.

0 0
možnosti
M

milanalois

11. 10. 2010 20:04
První přikázání mladého muže:

NIKDY SI NEBER HOLKU, KTERÁ JE Z ROZVEDENÉ RODINY A BYLA V PÉČI MATKY!

To musí rodiče svým chlapečkům vtloukat do hlaviček už od mala, aby jednou nebyli odstaveni od vnoučat a z jejich syna se nestal jen platič alimentů.

Protože platí, že z dcery vyroste vždycky stejná mrcha jako je její matka. A kdo si vezme rozvedenou, která připravila manžela o jeho děti, ten si připravuje úplně stejný osud jako zavržený tchán.

0 0
možnosti
P

papaya.

12. 10. 2010 14:34
Re: První přikázání mladého muže:

8-o na takový moudra je zapotřebí asi hodně studovat, že ? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

11. 10. 2010 18:22
Smutný, ale bohužel typický příběh

"Příběh pana Miroslava je zarámován absurditou, kterou musí vynaložit otec, aby získal jistotu, že mu nebude bráněno ve styku s jeho dítětem. Rozhodně existují otcové, kteří o své děti nestojí, dávají přednost jiným aktivitám. Pak existují rovněž otcové, kteří mají psychické i jiné problémy, které je fakticky vylučující z možnosti podílet se na výchově jejich dětí. Pan Miroslav ale nespadá ani do jedné z těchto skupin, má zájem o pokračování vztahu k synovi a přesto musí vyvíjet maximální úsilí, aby dosáhl jen padesátiprocentního podílu na výchově."

http://www.stridavka.cz/obema-nam-jde-o-zajem-ditete-cast-1.html

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

12. 10. 2010 14:44
Re: Smutný, ale bohužel typický příběh

Příběh pana Miroslava, jakož i vaše ostatní příběhy nedokladuje a nevykresluje nic, neb je to pohled z jedné strany. U pana Miroslava jednoznačně dokumentuje pouze to, že umí bezvadně skloňovat zájmena TEN, TA, TO, Ti, TY, TA  čehož hojně  využívá;-D.

0 0
možnosti
ML

m. l.

11. 10. 2010 17:30
Tak tohle mě nenapadlo,

že by někdo chtěl střídavou péči proto aby se vyhnul alimentům. No, začíná mi to trochu dávat smysl - a o to méně s tím souhlasím :-)

0 0
možnosti
AA

Saša

13. 10. 2010 15:56
Kdo se chce vyhýbat alimentům,

ten se nedožaduje střídavé péče, protože ta je pro něj nákladnější.

Spíš je to naopak: ženy, které se obávají ztráty alimentů, zásadně odmítají možnost střídavé péče.

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

11. 10. 2010 15:48
Važme si žen se střídavou péčí

...dokázala něco víc než ostatní rozvedené. Už na začátku si vybrala partnera, kterému záleží na dětech a i po rozvodu se chce o ně starat. Sama se pak dokázala oprostit od sobeckých vlastnických pudů k dětem nebo vyřizování účtů přes ně a pochopit, že i po rozvodu (možná ještě více po rozvodu) by měli mít výchovu a péči obou rodičů.

A za to je potřeba si takových žen vážit.

http://www.stridavka.cz/vazme-si-zen-se-stridavou-peci.html

0 0
možnosti
ML

m. l.

11. 10. 2010 15:53
Re: Važme si žen se střídavou péčí

A ještě víc je třeba si vážit chlapa, který se oprostil od touhy po mstě a nechá ženu v klidu žít s jejím novým partnerem a děti v rámci normální dohody navštěvuje nebo je bere na dovolenou, aniž by dával své bývalé co proto.

0 0
možnosti
K

kores

11. 10. 2010 15:10
Jsem taky otec

a nevím jestli se mám zde prezentovaným názorům zapšklých taťuldů smát, nebo nad nima zamáčknout slzu, prožívám smíšené pocity. Já měl totiž 5 měsíců těžce nemocnou ženu a staral jsem se cca 3 měsíce sám na full úvazek o 3 děti: prvňáčka, 2 letou holčičku a 4-měsíční miminko (taky dcerušku). Všechny moje děti byly bez mámy naprosto hotové, trpěly a já taky. Tohle píšu jenom na ilustraci toho, že v jistém věku je matka prostě NENAHRADITELNÁ, ať se to místním frustrátům líbí nebo ne a ty kydy, co tady někdo psal, o přeceňovaném kultu mateřství, tak ty- ať si laskavě strčí, tam kam se mu tyhle obří lži vejdou.... Místní pánové hlavně totálně zlyhali jako partneři-manželé a tak si vzájemně foukají bebíčka a přízemně se mstí bývalým manželkám.. Otec je důležitý, to bez debaty-ale nemusí být nutně imrvére přítomen!!

0 0
možnosti
K

kores

11. 10. 2010 15:15
Re: Jsem taky otec

Pánové se sami obírají o možnost stát se zbožňovaným rodičem, který není nucen denno-denně vychovávat a tím pádem neprudí, neřve atd., ale poskytuje výlety, zábavu, pohodičku a dítě ho přímo zbožňuje.... Přejme jim plody jejich navýsost hloupého snažení: vynervované děti a zuřivou bývalou manželku:-)

0 0
možnosti
JM

janacz

11. 10. 2010 12:51
doporučuji

Kluci k otcům, holky k matkám. Není to tak přirozené? :-)

0 0
možnosti
JC

Jarcho

11. 10. 2010 12:15
Lepší je se nerozvádět.

Ale když už k rozvodu dojde, měly by být děti svěřeny do péče otce.

Otcové s dětmi ve své péči totiž nedělají matkám překážky ve styku s dětmi. Matky to však dělají skoro všechny.

0 0
možnosti
IB

isabell

11. 10. 2010 12:22
Re: Lepší je se nerozvádět.

Svěřoval byste děti do péče i takovým otcům, kteří o děti nestojí??  Takových totiž také není málo :-/

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

11. 10. 2010 8:37
Falešný mateřský kult

Tato informace není pro zavilé nepřátele střídavé a otcovské péče (ti si něco proti vždycky vymyslí), ale pro ty, kdo se o věc nezaujatě zajímají:

"Reprezentativní přehled Role otce (Pediatrics) prezentuje mj. výsledky 10 leté longitudinální studie rodin, kde se role hlavního pečovatele, hospodyně, kuchaře a uklízečky ujal otec, průměrně po šestinedělí až ve 3 měsících věku novorozence. (Obvykle proto, že matka preferovala zaměstnání před domácí rolí.) Děti byly poprvé vyšetřeny ve věku 2 – 22 měsíců, poté opakovaně po 2 letech.

Výsledky překvapivě, zcela proti-intuitivně, přinášely zrychlený vývoj dětí proti vrstevníkům: jinak řečeno, mateřský otec ve své dvojroli přináší dětem více, než jen mateřská (a ve 1/3 případů ani to ne) matka."

Více na http://www.stridavka.cz/stridavkajelepsi2.html

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

11. 10. 2010 9:15
Re: Falešný mateřský kult

S falešným kultem jděte do háje. Citace (Desmond Morris): "Jestliže má dítě mateřskou osobu (odborně bývá nazývána "referenční osobou"), která je pro něj v kojeneckém období dominantní, žije pak uspokojivým společenským životem.....V jistých evropských věznicích byly nedávno provedeny studie........z výsledků vyplynulo, že 95 procent vězňů žádnou takovou centrální osobu nemělo. Starala se o ně, z nejrůznějších důvodů celá řada lidí......Jakmile začne dítě vnímat jednotlivce jako jednotlivce, nutně si potřebuje vytvořit vazbu na jednu dominantní osobu, na niž by se mohlo vždy obrátit s žádostí o pomoc a ochranu, kdykoliv se bude cítit v proměnlivém světe s kterým se střetává, nejisté či v nebezpečí. Lidské mládě přichází na tento svět již na tuto vazbu na jednu osobu naprogramované a bez možnosti jejího uplatnění bude jemná rovnováha  jeho  vyvýjející se mysli velmi lehce narušena. Děti, jež jsou přinuceny se bez konkrétní mateřské osoby obejít samozřejmě neumírají.

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

11. 10. 2010 8:04
Zajímavý ekonomický fenomém

Obecně muži dosahují vyšších platů než ženy. Příznivci pana Fialy a střídavky rovněž mají přitom mzdy dosahující zlomků platů jejich ex.;-D

0 0
možnosti
IB

isabell

11. 10. 2010 11:12
Re: Zajímavý ekonomický fenomém

R^ když oni musí hlavně bojovat, na práci a vydělávání peněz už nějak nemají čas ;-)

0 0
možnosti