Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rek007

31. 10. 2010 20:50
Autore,

už to chce invenci! Vaše články začaly být nudné. Jo, a "oběť" se píše takto.

0 0
možnosti

p_c

31. 10. 2010 21:23
Re: Autore,

A jaké články jste napsala Vy? Podívám se na ně rád.. Jakou máte karmu? Moje články číst nemusíte :-) Vsadím se, že i nové články na staré téma čtou stále noví lidé.. A o to mi jde.. Spíše si hlídejte, aby Vaše komentáře dávaly smysl

0 0
možnosti

www.stridavka.cz

31. 10. 2010 15:11
Střídavá péče ve světě

Je pravda, že ve většině civilizovanějších zemí je střídavá péče podstatně více rozšířená, v některých (Švédsko, Belgie) je i automatickou volbou po rozvodu, pokud se rodiče nedohodnou jinak.

Více např. na: http://www.stridavka.cz/stridava-vychova-ve-svete.html

0 0
možnosti

Ivy Ashby

31. 10. 2010 14:41
Střídavá péče mi nepřipadá jako dobrý nápad

Pro malé děti není lehké pořád se stěhovat, mít dva domovy a tak trošku si říkám, když už byli rodiče tak civilizovaní a domluvili se na tak složité péči - přesná organizace, bydliště poblíž, aby dítě mohlo chodit do jedné školy, dva dětské pokoje, stejný set hraček, poblíž kamarádům, proč se nemohli domluvit a zůstat spolu v civilizovaném vztahu? Tohle přehazování dítěte jako horkou bramboru  nemá v zahraničí moc lidí v oblibě, za prvé nepraktické, za druhé složité pro dítě. Dítě potřebuje stabilitu, ne kočování.

0 0
možnosti

p_c

31. 10. 2010 15:54
Re: Střídavá péče mi nepřipadá jako dobrý nápad

Také si myslím, že když začala moje žena měnit bydliště, přespávala u kamarádky, u sousedky, u babičky, u matky, další kamarádky, měla jí sociálka syna sebrat a dát ho mně.. Nebo, když s ním žila v zimě v nevytápěnem domě.. Jenže, bohužel zjistíte, že chlap nemá v takových sporech šanci. Jedinou aspon trochu teoretickou možnistí je pro muže dosáhnout střídavky, kdy dítě žije v klidu aspon polovinu času

0 0
možnosti

certik_bertik

31. 10. 2010 10:42
je

to dobré pro rodiče protože jeden druhého může držet v šachu, ale pro děti asi moc ne

0 0
možnosti

p_c

31. 10. 2010 11:32
Re: je

jak to myslíte? Když je střídavá péč, tak právě je obtížně, aby jeden rodič držel v šachu toho druhého

0 0
možnosti

petrph

31. 10. 2010 10:38
akorát že anglicky shared není střídavý

Neboli shared custody není v překladu střídavá péče, ale sdílená, společná péče. A na anglické wikipedii je skutečně v definici uvedeno " care of the children is equal or more than substantially shared between the biological parents." Tedy píše se tu že péče o děti má být rovnoměrně sdílena oběma biologickými rodiči.

Popřípadě jinde se píše o "shared the major decisions that affect and direct the child's life.": Tedy o společných rozhodnutích (obou rodičů) o osudu dítěte (vzdělání, zdraví, mimoškolních aktivitách, náboženství..)A jako další stupeň,po domluvě rodičů, " who will be in charge" - tedy kdo bude mít na starost - jak finančně tak i dohledem, starostmi- mimoškolní aktivity dítěte, víkendy, prázdniny..O střídavé péči, tedy že by se dítě muselo přestěhovat na pár týdnů či měsíců k druhému rodiči se ani v zahraničí moc neuvažuje.

Tak jestli z nás, s odkazy na ony zahraniční zkušenosti a odborníky, někdo nedělá blbce....

0 0
možnosti

p_c

31. 10. 2010 12:20
Re: akorát že anglicky shared není střídavý

Nelze překládat doslovně. Nemáte pravdu

http://en.wikipedia.org/wiki/Shared_parenting

0 0
možnosti

Gmur

31. 10. 2010 9:21
v zahranici

se stridava pece _predavani ditete po 14 dnech moc nerozsirila. Ja nikoho neznam, ono je to prakticky neproveditelne. Slo by to, pokud oba rodice zustanou ve jedne ctvrti.

Jinak psychologove to vubec nedpoporucuji. Samozrejme existuji vyjimky u starsich deti.

0 0
možnosti

pěnice

31. 10. 2010 7:50
Autor má pravdu,že střídavá péče dětem nevadí.

Má to ovšem podmínky,a to,že rodiče spolu slušně komunikují a za druhé,že v přítomnosti dětí nemluví špatně o druhém z rodičů.Pak je to v klidu.Jde s většími dětmi promluvit,že rodiče si už nerozumí a proto se rozejdou,děti to pochopí.Co nepochopíje,že rodiče spolu zůstávají (kvůli dětem) a děti jsou pak svědky hádek a scén.Máme v rodině případ,kdy se rodiče rozešli,dítě je chvíli u otce ,chvíli u matky a funguje to velmi dobře.

0 0
možnosti