Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MBJ

Milovník Bzučavky jarovské

2. 8. 2011 19:13
Ne, senatori, nepodporujte

Kdyz se rodicove museji rozvadet a nedokazi se domluvit na zakladnich vecech, citi k sobe nenavist, jak pak cekate, ze se budou chovat po rozvodu pri prehazovani ditete? Jeden stabilni domov je lepsi nez dva nedomovy. Vetsina otcu NEMA zajem se o dite starat 24/7 kazde dva tydny. To je proste fakt. Je nutno posuzovat kazdy pripad individualne. Ne vnucovat stridavou peci tam, kde evidentne zajem neni.

1 0
možnosti
PC

p_c

26. 7. 2011 6:47
Re: střídavkismus

Paní Korbelová, spíš držte na uzdě svého násilnického přítele Pešana, at nemlátí lidi pěstmi při předávání dítěte do obličeje

0 0
možnosti
J

Jedendomov.cz

20. 7. 2011 17:10
Jedendomov

Děkujeme za naše děti senátorům za uvážlivé rozhodnutí. Více informací na http://www.jedendomov.cz .

2 0
možnosti
G

Gmur

20. 7. 2011 8:38
PhDr. Tomas Novak zcela jasne argumentuje proti

PhDr. Tomáš Novák v jedné své publikaci uvádí,

že poměr rodičů, kteří skutečně chtějí po rozvodu pečovat o dítě je cca 10:6 v poměru matka:otec, tj. 4 tatínkové nemají zájem už předem.

Ze zbývajících 6 otců je jeden, který "výhružkou" získání dítěte do své péče chce pouze zabránit rozvodu, resp. odchodu partnerky, jeden, který toto pojme jako odvetu, jeden toužící ne po dítěti, ale "výhře" v soudním jednání pro své uspokojení a jeden až dva, kteří nehodlají pečovat vlastnoručně, ale dítě okamžité po svěření do péče přenechají na starost babičce, jiné příbuzné, nebo nové partnerce.!!!!!!!!

2 0
možnosti
PC

p_c

20. 7. 2011 9:15
Re: PhDr. Tomas Novak zcela jasne argumentuje proti

to je nesmysl. poměr 3% střídavé péče neodpovídá ani statistikým výsledkům jakýchkoliv posudků.

Proč se tak bojíte novely, která jen zavádí povinnost soudci řádně rozhopdnutí odůvodnit?

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

20. 7. 2011 8:34
Hlavně prosím žadatele/ky

o střídavou péči, aby především co nejpečlivěji zvážili, zda je to právě pro jejich dítě to pravé, nebo aby byli schopni kompromisů, pokud to dítěti nebude prospívat. Příklad, že je nějaké jiné, cizí dítě ve střídavé péči a vyhovuje mu to, je sice hezký, ale NEní to něco, na co lze poukazovat, nebo nějakým důkazem něčeho, při snaze o prosazení stř.péče pro svoje dítě.

0 0
možnosti
G

Gmur

20. 7. 2011 6:59
Re: další podobný článek

Muzi nejsou zrivna moc diskriminovani, kdyz uz tu desetileti maji rodicovskou dovolenou. Nastupuji na ni jen v 3%. Jak chteji mit stridavou peci, kdyz se ji vcelku predtim nezucastnili?

0 0
možnosti
PC

p_c

20. 7. 2011 6:07
o tom to je

Tato novela není o plošném nařizování střídavé péče, ale o lepším posuzování zájmů dítěte.

Pokud bude schválena, zajistí, aby ty děti, o jejichž výchovu mají zájem oba rodiče, a které by ve střídavé péči mohly prospívat tak, jako v ní prospívá muj syn, nebyly bez řádného posouzení svěřeny automaticky jen matkám.

Novela mnoho problémů neřeší, otců, kteří opouštějí rodiny a nejeví o ně zájem je bohužel mnoho. Těm ale, kteří zájem mají, a kterých bychom si měli vážit, novela vrací šanci. Novela nebere dětem mámy, ale vrací jim otce.

Nedělám si iluze, že se po přijetí zákona mnoho změní. Soudce, který bude chtít střídavou péči zamítnout, tak bude činit i na dále. Zaštítí se zájmem dítěte a zamítne ji třeba z důvodu vzdálenosti mezi bydlišti, špatné komunikace rodičů a podobně. Novela mu tuto možnost nebere.

Takové rozhodnutí však bude přezkoumatelné, a proto předpokládám, že se kvalita práce opatrovnických soudců zlepší. A to je důležitý a potřebný posun, o který usilujeme.

0 0
možnosti
G

Gmur

20. 7. 2011 7:00
Re: o tom to je

Deti jsou u rozvou prisouzeni tem, kdo se o ty deti stara a zatim staral. Co je na tom nejasneho?

0 0
možnosti
AJ

astrudina

20. 7. 2011 1:36
A děkuji nicku GMUR

protože takto mohou násilníci a paranoici terorizovat rodinu včetně bývalé manželky - a to to jim jde, ne o dítě.

Vím, že je to pro ženy těžké a sama bych to taky neudělala, ale kdyby dítě otci daly s tím, že na něj budou platit samy alimenty a stýkat se s ním v době, vymezené soudem - myslím si, že by tito aktivní tatínkové rychle vycouvali, vždyť o to jim nejde, oni potřebují ze sebe dělat chudáky a všechny své frustrace a zlobu skrývat za tzv. lásku k dítěti.

1 0
možnosti
AJ

astrudina

20. 7. 2011 1:37
Re: A děkuji nicku GMUR

tedy -děkuji nicku Gmur, že podrobně vysvětlila, že takto mohou......

Napsala jsem to nejasně.

0 0
možnosti
AJ

astrudina

20. 7. 2011 1:29
Střídavka?

Zbytnělá ega rodičů jsou uspokojena a dítě nemá svůj přístav, svůj pevný kout, svou jistotu celé dětství. Celou nejdůležitjší dobu, kdy se formuje, střídavě cestuje s taškou sem a tam.

Rodiče, kteří se nedokázali ukáznit a setrvat spolu, nedokáží ali dát dítěti jistotu a pevný bod. Jděte se, pane Cihláři, vycpat! Patříte k tzv. užitečným i.iotům; k těm, kteří celý život bojují za to, aby se ostatní měli hůř. A daří se vám to,

0 0
možnosti
PC

p_c

20. 7. 2011 6:11
Re: Střídavka?

Děkuji za názor. Nezdá se mi, že by se děti ve střídavce měly hůř. Spíš vidím ty nešťastné děti, které se mají špatně tím, že ztrácejí rodiče. Polosirotky. Kolik znáte detí ve střídavé péči? Já dost. Netrpí.

0 0
možnosti