Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

Ono to je těžké - než otce jakým je (dle jeho vlastně sebeprezentace) zdejší pan Střídavka (jméno si nepamatuji), tak snad raději odjet do divočiny a tvářit se, že vůbec neexistuji.  Ale na druhou stranu si neumím představit, že bych s někým takovým měla dobrovolně děti.

 

Otcům i matkám bych poradila aby se k sobě po rozchodu chovali jako k cizím - snad se pak lépe domluví. Protože to, co bývalí partneři občas provádějí je normální šílenost - a to z obou stran.

4 3
možnosti
PF

P85e26t59r 42F26o70j17t83í10k

19. 10. 2013 14:35

Zodpovědnost a morálka již existují jen v minimální míře. Nechápu, proč lidé, když mohou ujíždět od nehod, které zavinili, proč mohou zneužívat seniory, tak proč by nemohli být bez zodpovědnosti i při výchově dětí. A s další generací tento problém graduje a graduje, protože děti, které zažijí "zodpovědnost" a vzájemný boj rodičů ve stylu Kramerová versus Kramer, si bezpodmínečně do svého života nesou zakódované vzpomínky. A v hrůze, aby se jim nestalo to, co rodičů, vytvoří ještě větší extrém. Jsem takový blázen, který si myslí, že i ty dnešní duhoví Prague Pride mají něco společného s osobními rodinnými zážitky. Takže bych mohl poradit mužům, aby když se stanou otcem, aby nehledali sexuální vyžití mimo rodinu, no a prozměnu ženám, aby dělaly to samé.... A sobcům a sobkyním radím, aby raději zůstali sami i v životě, když už jsou sami v psychice.:-/

1 0
možnosti
JV

Když byla dcera malá, tak 6 až 8 let, vždy když měla být se mnou byla údajně nemocná. Odpůrkyně dělala vše pro to, aby se mnou nemohla být.

Nakonec jsem rezignoval a od jejích asi 12ti let jsem ji neviděl.

Při jejích dvacetinách si na mne vzpomněla a celou dobu mi vyčítala, že jsem ji opustil. Teď jsem já ten hajzl, který se nestaral o své dítě.

3 1
možnosti
Foto

J97a83n72a 16M92a15j91o54v26á

19. 10. 2013 18:37

Sedněte s ní a v klidu to proberte. Nejspíš bude chvilku naštvaná, ale možná se časem pro pro další chvilku povídání vrátí...a pak uvidíte.

x

Mimochodem, jistě znáte mysterium křídového kruhu. V některém okamžiku je prostě lepší si počkat...ale to by bylo na dýl.

0 0
možnosti
Foto

Já bych se asi přiklonila k názoru p. Valíkové . Taky bohužel na svém životě , jako dítě , ale i jako člověk pracující s rodinami vidím , že v naprosté většině se o ty děti ty matky prostě starají lépe. Tak jako se tady nebezpečně vytahuje , že ženy předstírají domácí násilí , tak u mužů je dost častý jev vydírání, budu platit co neméně, nebo budu žádat o střídavku a nebo do mé péče. O děti jim nejde, mají nové partnerky, které téměř vždy jsou mladší s určitým cílem a nehodlají se moc uskrovňovat a zamilovanému muži to sehrají tak dobře, že ten je schopen i takovéto sprostoty . 

Buď se můžeme bavit o jednotlivých případech jak by to mělo být a nebo obecně a pak platí to, že pokud opouštíte rodinu , snažte se vyjít bývalému partnerovi co nejvíce budete moci, pokud to neuděláte , nedivte se pak následkům . Já za sebou mám jeden rozvod , moje vina /převážně/ale dohodli jsme se užasně a nakonec děti viděly tátu víc než když s námi bydlel. Samozřejmě do doby než si našel druhou ženu, naštěstí to už byly skoro dospělé a teď se s tátou nestýkají:(

3 2
možnosti
Foto

J45a53n26a 98M96a98j55o58v91á

19. 10. 2013 14:46

Zajímalo by mne, kdo může brát vážně úvahu, že někdo chce střídavou péči kvůli penězům - tedy neplacení. V případě střídání totiž poctivě každý zaplatí vše pro děti, něco vzhledem ke zdvojení vyjde spíš dráž. K tomu je občas vyměřeno i výživné. Stačí se zamyslet...levnější to fakt není :-)

1 0
možnosti
JH

J39a72n 64H23l13e95d49í55k

19. 10. 2013 12:41

pramenem zla je komunismus a materialismus, děcko je prostředkem vydírání, u 80% nulová výchova, dary dětem jako citová korupce, tzv pokrokové snahy s opačným výsledkem, trvalé zesměšňování třeba i 4. přikázání--- Cti otce svého i matku svou, aby ti bylo dobře na zemi.  ((Ehre Eltern, dass es dir wohlergehe auf Erden.))

2 1
možnosti
Foto

J45a79n33a 53M50a70j53o57v45á

19. 10. 2013 18:00

Jste přílišný pesimista, s tím se vám musí blbě žít, ne? :-)

0 0
možnosti
Foto

Mám několik rozvedených kamarádek. Vesměs se o své děti starají především ony- tatínkové běhají k soudu a na sociálky, ale doktoři, školy, kroužky, prádlo, balení na různé akce... to všechno většinou zůstává na matkách.

Já bych to těm otcům nevyčítala. Měli vždycky v rodině trochu jinou úlohu- ostatně Telemachos vyrůstal bez otce dvacet let a jak se na něj těšil.

Náš tatínek si vysoudil společnou péči a nějak se stalo, že děti (už velké) jsou stále častěji (vlastně skoro pořád) u mě. Tak co s tím?

Všem otcům bych poradila: Pokud odcházíte od rodiny, nepruďte manželku. Vyjděte jí vstříc. A ona vám pak jistě umožní spoluvychovávat vaše děti. Pokud není opravdu potvora. Ale jistě i vy víte, s kým jste plodili.

Pokud se ovšem chcete prát a soudit, přičtěte si následky.

6 1
možnosti
Foto

R^. U nás to samé. Měl možnost vzít si je kdykoliv by chtěl. Vyhrožoval že mi je vezme a nakonec se jim neozval ani na Vánoce. Problémy řešil násilím taky jen on. Já kdybych se někdy odvážila vrátit mu třeba facku, byla bych mrtvá. Ke konci manželství mě kamarádka donutila dojít si k lékaři s modřinama a ránou v obličeji. Jen díky tomuhle papíru souhlasil s rozvodem. Nikdy jsem to nevytáhla, bylo mi to trapné. To až s odstupem času, když si stojím na svých nohách a nemám z něho strach. Děti vědí, jak to mezi námi bylo a stejně jsme se dohodly, že je to jejich otec. Věří tomu, že si jednou všechno řeknou. Pořád ho mají rády a mít budou, je to jejich táta. Neznám chlapa, který by se nechal týrat, ale žen znám dost. Možná proto ten obecný fakt, že společnost chrání ženy.

1 0
možnosti
JM

"Bez otce z dětí vždy vyroste morálně poškozený člověk " a to myslíte pane zcela vážně??

14 5
možnosti
JC

To je zcela jisté. Potvrzeno nesčetnými statistikami, a nejen z USA.

I naše realita to ukazje jednoznačně - jak stoupá v produktivní části populace počet lidí vyrostlých bez otce, zvyšuje se míra vzájemného podvádění a společenské klima se stále zhoršuje.

8 5
možnosti
JT

Vazeni - musite si dobre vybrat s kym plodite. A kdyz uz se to moc nepovede, tak se to oba musi snazit skousnout dokud se deti neosamostatni. 

Na stat a soudy se spolehat neda.

3 0
možnosti
Foto

J85a89n96a 13M11a14j54o36v70á

19. 10. 2013 0:44

v tomhle jste neuvěřitelně alibisticky...

1 0
možnosti
Foto

Skoro se vším se dá souhlasit - jen na jakých informacích  se zakládá vaše tvrzení, že většina domácího násilí je smyšlená? Proč myslíte, že přibývá kariéristek a žen, které nechtějí, aby se " zploditel " podílel na životě dítěte ? Neznám ženu, která by dobrovolně dala přednost tomu, být sama na své dítě ( i když může být výjimka). Většina těch, které sami jsou byly donuceny okolnostmi - otec odešel nebo se s ním prostě nedalo být. Je to holý fakt, že žena rodí a že jen žena ví, kdo je otcem jejího dítěte. Když se rozhodnu otěhotnět a otci dítěte to neříct, nic a nikdo mé rozhodnutí nemůže zvrátit.

6 0
možnosti
JT

Vite, zene kdyz rupne v bedne a zakouka se do cvicitele aerobiku, tak od toho svyho seriozniho, ale mirne obtloustleho chlapa utece a na nic se neohlizi.

2 4
možnosti
DK

Souhlas..o neplacení alimentů se jen 25 kecá, ale nedělá se nic. Mimochodem..po rozvodu chce do své péče jen minimum otců. Dva tisíce výživného na děti je směšná částka, protože ještě nikdo nevyčíslil, jak ocenit práci pečujícího rodiče, ať je to žena či muž. Jsem stará bába, ale je mi z těch keců na blití...(navrhla bych: zvláštní vězení pro neplatiče, kde by museli tvrdě pracovat a jen splatit a pak platit, možná by se naučili)...Samopzřejmě, že to samé i pro neplatícíc maminky....protože na konci a bez zájmu soudců a úřadů jsou ti nejvíce zranitelní....děti!!!!!!

8 2
možnosti
JC

Když neplatí alimenty, je třeba svěřit mu děti do péče, ať se stará.

2 2
možnosti