Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Samozřejmě se dalo čekat, že kde kdo bude Drahošovi radit, co měl udělat jinak, jak se měl jinak tvářit atd.

Ale proč se tito generálové po bitvě sami neúčastnili volebního klání, ať už jako kandidáti, nebo v kandidátských štábech? Typické čecháčkovství - ať to zařídí někdo jiný. Já to pak zdrbnu.

Hlavně bychom měli všem protikandidátů poděkovat za to, že měli tu odvahu jít do tak nerovného souboje. A to nemluvme o času, který tomu věnovali, a o obrovském vypětí.

A přesto prof. Drahoš prohrál tak malým rozdílem. Není to známka toho, že nějaká změna už je opravdu nutná?

0 0
možnosti
MS

A generál Dvořák nepochopil pointu článku ,která vůbec není o udělování generálských rad, ale o zdůvodnění nevolby a hezky po čecháčkovsku přišel vítězoslavně zdrbnout generála autora a generály diskutéry.

Myslím si, že expředseda akademie věd, který v minulosti prohlásil, že je z charakteru práce zvyklý bádat, pochybovat, třídit informace, docházet k objektivním závěrům, nepotřebuje knížecí rady jak se má chovat a tvářit.

Prostě se tak zachoval a nerozhodnutí voliči na to zareagovali. Prostý zákon akce a reakce, který pochopí i voliči mdlého rozumu.

6 1
možnosti
AR

Nato, že prof. Drahoš vstoupil do politického volebního turnaje jako začátečník, nevedl si nějak špatně. Podlehnout o 153 tisíce hlasů není zahanbující a stále ještě není starým politickým dědkem!!

1 0
možnosti
LC

On je stěží politickým elévem. Dědkem skutečně ne.

0 0
možnosti
KP

Děkuji panu Drahošovi za jeho obrovske nasazení a přeji mu mnoho úspěšně stažených králíků a přeřezaných prken. Více králíků, více prken, více voličů.

Práci čest.;-)

2 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
JB

J21a14n 94B93l14a23ž17e38k

30. 1. 2018 10:22

Děkuji panu profesorovi Drahošovi za jeho statečný občanský postoj, s nímž do volby vůbec šel. Rozhodovalo se o budoucnosti naší země na celou generaci dopředu, nezávislý a demokraticky smýšlející prezident mohl bránit přeměně naší země v oligarchickou autokracii východního typu, ve kterou se teď měníme. Byl by dobrým a potřebným prezidentem. Zúčastnil se dvou debat, ale na podstatě toho střetu, o který šlo, to nic neměnilo. V první debatě se mu voliči Zemana posmívali, že neútočil, pod druhé si voliči Zemana stěžovali, že útočil.

Jestliže někdo, pane autore, prohlásí, že volil Zemana (tzv. " menší Zlo") protože Drahoš byl moc útočný, působí to naprosto nevěrohodně a zaujatě.

3 2
možnosti
MS

Dobrý potřebný prezident, který má bránit zem od přeměny v oligarchickou autokracii se nemá nechávat manipulovat od voličů Zemana, jestli má nebo nemá útočit.

0 1
možnosti
Foto

Pane Havranek, od Vas mne to tesi. Dekuji

0 0
možnosti
MS

Ta čtvrteční debata mě přesvědčila nevolit vůbec, tu úterní ignoruju ze zřejmých důvodů. Já se celou dobu rozhodoval pouze o volbě Jiřího Drahoše, protože jsem chtěl kandidáta, který splní heslo "nejsme jako oni". Svojí útočností ukázal opak.

7 1
možnosti
JB

J53a75n 41B33l22a52ž82e16k

30. 1. 2018 10:24

Svoji nevolbou jste fakticky podpořil vítězství Zemana. Drahoš skutečně nebyl jako on.

1 0
možnosti
Foto

Naivní byla i jeho představa, že přinese nějakou změnu.

Domácí politické soukolí by ho semlelo, mezi zkušenými politiky světa by byl outsiderem. Bohužel.

4 1
možnosti
JB

J84a51n 62B89l43a29ž95e38k

30. 1. 2018 10:25

Mezi zkušenými politiky světa je outsiderem zejména náš stávající prezident (vyjma Číny a Ruska).

3 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS