Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Do soukromí politiků je nám hodně, pane Machu!

"Soukromý život členů Svobodných zásadně nezkoumám," napsal jste v odpovědi na upozornění na protiprávní chování místopředsedy vaší organizace v Praze pana Pešana. Tímto prohlášením se pro mne vaše strana stala okamžitě nevolitelnou.

Jestli něco dnešní politici postrádají, tak je to úcta k voličům, otevřenost, upřímnost a skromnost. Není divu, že je dnes profese politika vnímáná hůře, než profese pokerového hráče nebo dokonce prostitutky. Lidé politikům nevěří, mají je za karieristy a prospěcháře, kteří přišli do politiky zbohatnout. Kážou utahování opasků, přitom domlouvají pro stát nevýhodné kšefty kamarádíčkům a svoje provize odklánějí na švýcarská konta. Luxusu pak užívají za vysokými zdmi svých sídel. Nemá nás to zajímat?


Jestli něco dnešní politici postrádají, tak je to úcta k voličům, otevřenost, upřímnost a skromnost. Není divu, že je dnes profese politika vnímáná hůře, než profese pokerového hráče nebo dokonce prostitutky. Lidé politikům nevěří, mají je za karieristy a prospěcháře, kteří přišli do politiky zbohatnout. Kážou utahování opasků, přitom domlouvají pro stát nevýhodné kšefty kamarádíčkům a svoje provize odklánějí na švýcarská konta. Luxusu pak užívají za vysokými zdmi svých sídel. Nemá nás to zajímat?
Lidé pane Machu nechtějí politické žoldáky, kteří pro vlastní prospěch přestupují z jedné strany do druhé. Chtějí lidi, jejichž politická příslušnost stojí na silných základech vlastního přesvědčení, a jejichž vlastní život je toho důkazem.
Například Váš kolega Matějka svoje články podepisuje a na svém webu poodhaluje i něco ze svého soukromí. Politická strana musím lidem nabídnout politiky čitelné, chce-li uspět. Pavel Pešan je přesně opakem takového člověka. Svoje názory šíří prostřednictvím anonymních článků a skrývá se za bílého koně.  Proti svým oponentům užívá pomluv a lží, co je však horšího, i pěstí! Z rozhodnutí UMČ Prahy 3 a 14 je uznán vinen z uvádění nepravdivých a pomlouvačných údajů a ublížení na zdraví!
Politika je pane Machu služba veřejnosti, a proto i soukromí politika musí podléhat veřejné kontrole. Vstup do politiky je jeho svobodné rozhodnutí. Kdybyste se o soukromí svých členů zajímal více, zjistil byste, že to není zdaleka jediný škraloup pana Pešana. Je docela možné, že pro své násilnické chování s následky ublížení na zdraví skončí před soudem. Pěkná vizitka Vašeho začínajícího politika. Svoboda v názvu Vaší strany přece neznamená, že si každý může svobodně dělat co chce, třeba řešit spory se spoluobčany fyzickým napadáním.
Pokud před lidmi, jako je pan Pešan nezabouchnete dveře, plivete voličům do tváře, pokrytectví, aroganci a násilné prosazování názorů povyšujete standard i v politice. V tom případě říkám ne, takových lidí je tam už hodně, Vaši stranu volit nemohu.

Lidé, pane Machu, nechtějí politické žoldáky, kteří pro vlastní prospěch přestupují z jedné strany do druhé. Chtějí lidi, jejichž politická příslušnost stojí na silných základech vlastního přesvědčení, jejich vlastní život je toho důkazem a rozhodování v politice je tudíž předvídatelné.

Například váš kolega František Matějka svoje články podepisuje a na svém webu poodhaluje i něco ze svého soukromí. Politická strana musí lidem nabídnout politiky čitelné, chce-li uspět. Pavel Pešan je přesně opakem takového člověka. Zdá se, že proti svým oponentům užívá anonymně pomluv a lží, co je však horšího, i pěstí! Rozhodnutím UMČ Prahy 3 a 14 byl uznán vinen z uvádění nepravdivých a pomlouvačných údajů a ublížení na zdraví! * Kromě toho jsou nepřehlédnutelné i výrazně levicové názory pana Pešana v oblasti rodinné. Střídavá péče, proti které pan Pešan tak aktivně vystupuje, není jen moderním, ale také nejlepším možným uspořádáním tam, kde společné soužití rodičů a dětí není možné. Odmítáním zaujetí stanoviska ve věci střídavé péče a tolerancí aktivit pana Pešana v této oblasti (mimochodem již i registroval občanské sdružení) dáváte, pane Machu, najevo, že politická strana Svobodných nemá jasný koncept rodinné politiky, která je pilířem dnešní společnosti. Nevěřím, že popírání tradičních rodinných hodnot, trhání vazeb mezi rodiči a dětmi či dokonce fyzické napadání biologického otce dětí při jejich předávání partnerce je oficiální politikou strany Svobodných!

Politika je, pane Machu, služba veřejnosti, a proto i soukromí politika musí podléhat veřejné kontrole. I pana Pešana. Vstup do politiky je jeho svobodné rozhodnutí. Kdybyste se o soukromí svých členů zajímal více, zjistil byste, že to není zdaleka jediný škraloup tohoto pána. Pan Pešan se svým postem ve vaší straně chlubí i na webu svého sdružení. Můžete se vy chlubit panem Pešanem? Sám sebe už sice možná vidí ve vládě (viz fotografie), ale je docela možné, že pro své násilnické chování s následky ublížení na zdraví skončí dřív před soudem. Pěkná vizitka začínajícího politika. Svoboda v názvu vaší strany přece neznamená, že si každý může svobodně dělat co chce, třeba řešit spory se spoluobčany fyzickým napadáním.

Pokud před lidmi, jako je pan Pešan, nezabouchnete dveře, plivete voličům do tváře, pokrytectví, aroganci a násilné prosazování názorů povyšujete na standard i v politice. Dáváte najevo, že lidé, kteří se jménem stany Svobodných zaštiťují, mají zcela volnou ruku ve svých aktivitách a nejsou kontrolování. Spontánně tak sami vytvářejí politiku strany, které chybí jednotná koncepce. Nebo se pletu a lidé jako pan Pešan budou vést dvojí život i v případě zvolení do vyšších politických funkcí? Pak říkám ne, takových je tam už hodně, vaši stranu volit nemohu. Přinášíte možná nové tváře, ale starý a dobře známý obsah.

(Fotografie byly získány z veřejně přístupných zdrojů. Na žádost pana Špojlariče, místopředsedy Krajského sdružení SSO byla fotografie pana Pešana v zeleném tričku při rozdávání žárovek odstraněna, v originále ji ale můžete najít zde)

* Podle zatím nepotvrzených informací mělo být první rozhodnutí zrušeno a proti druhému se pan Pešan odvolal a doposud nenabylo právní moci. Otázkou je, zda by v případě politicky činných lidí němělo stačit pouhé podezření. Zde je, zdá se, důvodné.

Autor: Petr Cihlář | pátek 30.12.2011 14:54 | karma článku: 41,58 | přečteno: 8402x
  • Další články autora

Petr Cihlář

Herec Alec Baldwin nikoho nezastřelil

Novinové titulky na mne dnes celý den křičí, že oblíbený herec Alec Baldwin někoho zastřelil. Není to pravda.

22.10.2021 v 15:01 | Karma: 30,81 | Přečteno: 1691x | Diskuse| Média

Petr Cihlář

Harry a Meghan jinak

Myslím, že nejsem sám, kdo si to myslí, ale zatím jsem neviděl nikoho, kdo by to napsal. Možná mi to také smažou.

9.3.2021 v 8:32 | Karma: 37,20 | Přečteno: 1833x | Diskuse| Společnost

Petr Cihlář

Běžte s genderem někam

Feministky, běžte už s tím genderem někam. Jsem chlap a mám rád ženský. Budu jim koukat na zadek, dělat decentní narážky, aby věděly, že mám zájem nebo prostě jen proto, aby je to potěšilo.

9.3.2020 v 10:35 | Karma: 44,26 | Přečteno: 2871x | Diskuse| Společnost

Petr Cihlář

Novinky ukradly Klausovi feminismus

Media ovlivňují veřejné mínění. Podívejme se, jak se s projevem exprezidenta Klause na sněmu Trikolory vypořádaly Novinky

28.9.2019 v 21:10 | Karma: 30,12 | Přečteno: 1165x | Diskuse| Politika

Petr Cihlář

Vážený pane Drahoši

Všechno znal, všechno uměl, na všechno si troufal. Skoro všichni ho podporovali a přimlouvali se za něho. Zdál se být ideálním kandidátem. Cestu měl zametenou. Než si to pokazil sám.

30.1.2018 v 7:59 | Karma: 41,28 | Přečteno: 2091x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno 

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

POLITICKÝ DIÁŘ: Pověstná „střídačka“ ODS a Kupkův úspěch na kongresu

25. dubna 2024

Premium Byť se před čtrnácti dny na kongresu ODS v Ostravě téměř nic nestalo (natož aby šlo o něco...

Odvrátili jsme dronový útok na Minsk z území Litvy, tvrdí Bělorusko

25. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  14:56

Šéf běloruské tajné služby (KGB) Ivan Tertel ve čtvrtek uvedl, že se podařilo zmařit dronový útok...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!