Petr Cihlář

Zmocněnkyně Šimůnková Den otců neslaví

17. 06. 2012 10:42:26
Paní Šimůnková, Vaše výroky v souvislosti s případem břeclavského chlapce mne utvrzují, že nejste slepá na dvě, ale pouze na jedno oko. Zmocněnkyně pro lidská práva by měla být bystrozrakou. .

K jedinému křivému obvinění Romů se mediálně vyjadřujete a požadujute pro Romy omluvu. Nepodložená obvinění prý poškozují obraz Romů ve společnosti. To máte jistě pravdu. Ale všímáte si i ostatních menšin ve společnosti? Můžete namítnout, že s nimi takové problémy nejsou, a že pomoc nepotřebují. Nechám stranou otázku, zda je zásluhou státu nebo menšiny samé, že například Vietnamci jsou společností vnímání výrazně pozitivněji, než Romové.

Co byste ale přehlížet neměla, je diskriminace mužů v České republice. Je to takový fenomén, že přestal být i veřejným tajemstvím. Je prostě přehlíženou pravdou, kterou musíte vidět i s jedním okem. A když stále ne, tak slyšet a cítit. Je smutné, že za práva otců bojují lidé, kteří za to na rozdíl od Vás nejsou vůbec placeni. Klára Samková, Tomio Okamura a další. Předsada Městského soudu v Praze pan Sváček otevřeně mluví o zaběhnuté praxi zneužívání křivého obviňování otců při rozvodových sporech. Problému si všímají novináři Janek a Klíma v pořadu Soukromá dramata. Viděla jste ho? Podívejte se na něj v pracovní době. Je to Vaše práce. Dozvíte se o případu pana Jedličky z Brna. Přímo sociálním odborem byli s partnerkou křivě obviněni z týrání dcery, o kterou následně přišel. Vše dobře dopadlo až díky médiím, bohužel dodnes se panu Jedličkovi nikdo ani neomluvil. Považujete to za standardní? Vydáte také prohlášení, kde vyzvete k omluvě otcům a na problém upozorníte? Odhaduji, že takových případů jsou ročně stovky. Tyran a domácí násilník má být potrestán, ať je to muž nebo žena. Ale přehlížení tohoto jednání a netrestání oznamovatelů, pokud se jednoznačně prokáže, že jsou obvinění smyšlená, vede ještě k dalšímů nárůstu a zneužívání tohoto jedníní a zatěžování aparátu, který se tímto musí za peníze poplatníků zabývat. Odpovědět na otázku, komu tento stav nahrává, to dokážete jistě sama i Vy. Kolik z Vašich přátel provozuje rozvodové poradny, krizová centra, prostě nějak na rozvodovosti parazituje?

Paní Šimůnková, co uděláte proti tomu, aby čeští otcové nebyli v tak obrovské míře křivě obviňováni a diskriminováni při sporech o děti? Co uděláte pro potrestání bohužel významné menšiny žen, která se snaží vyčlenit otce z výchovy dětí, a udělat si z nich chodící peněženku? Uvědomujete si, že Polovina manželství se rozpadá a děti z nich jsou svěřeny v 90% matkám? Tyto matky žádnými kurzy nenaučíte dát dětem to, co jim může dát jen jejich otec. Uvědomme si to a važme si mužů, kteří za právo také vychovávat svoje děti bojují. Pomozme jim.

Cožpak Vás zajímají jen práva žen a Romů? Zaznamenal jsem Vaši iniciativu směrek k zakázání fyzických trestů dětí a volně jsem na ni reagoval článkem. Chcete-li pomoci dětem, máte unikátní příležitost pomoci jejich tátům. Udělejte to.

Vydejte ke Dni otců prohlášení, kde na jejich těžkou roli v české společnosti upozorníte. Vyzvěte k jejich podpoře a většímu podílu při péči o děti. Nejen kvůli mužům, ale také kvůli ženám, které nemohou najít životního partnera. Na jejich hlavy problém také padá. Český muž se svatby a otcovství oprávněně bojí. Příjde o děti, často majetek, zůstane mu jen povinnost pod hrozbou vězení platit a právo děti navštěvovat, pokud matka dovolí.

Polovina manželství se rozpadá a děti z nich vyrůstají v 90% případů s matkou. Chce někdo za muže zženštilé nesamostatné mamánky, kteří plně nezažili interakci mužského a ženského vzoru, lásku, úctu a kompromisy v tradiční rodině se dvěma rozdílnými, přesto rovnoprávnými rodiči? Ne, paní Šimůnková. Moje kamarádky říkají, že takové muže nechtějí. Vy je svoji slepotou k porušování práv otců pomáháte masově vyrábět.

Autor: Petr Cihlář | karma: 23.52 | přečteno: 1463 ×
Poslední články autora