Petr Cihlář

Ištvan sám tu špínu nevyčistí, je zažraná

17. 07. 2013 15:45:22
Slušní lidé prý dostali facku. Fandili Ištvanovi a za katrem by nejraději viděli nejen kšeftaře s trafikama, ale také mnoho jiných. Co uděláme dál?

Většina lidí totiž cítí, že obchodování s posty v komerčních podnicích skutečně korupcí je. Je to něco za něco. Kšeftování poslanců s posty není prací, k jejíž výkonu by měla poslance chránit imunita.

Nenechme se přesvědčit, že je to normální. Ti, kteří nás o tom ujišťují jsou velmi přesvědčiví. Stojí a padá na tom nejen jejich vlastní bytí, ale i bytí těch, kteří je do politiky dostali, a kterým jsou nyní zavázáni. Možná to ve svém pokřiveném vnímání sami ani za nemorální nepovažují. Politici vyzývají státní zástupce ke skládání účtů, doložení toho či onoho. Copak chceme, aby politici do šetření zasahovali?! Copak vůbec mohou?

Práci odvážných státních zástupců je třeba dopřát klid. Začněme vnímat státní peníze, jako peníze naše. Za drobnou krádež nás taky zavřou. A za miliardy někoho ne? Dobrý politik imunitu nepotřebuje. V práci bychom taky dostali za závažné porušení pravidel okamžitě vyhazov. Bez odstupného a ohledu na délku dohodnutého úvazku. Současná garnitura hraje jen o čas u skartovaček. Podle své potřeby už neohýbá jen zákony, ale snaží se ohnout i naše vnímání toho, co je ještě dovoleno.

My sami ale přece víme co je dobré a co špatné. Nechceme politiky, kteří si z vlasti dělají dojnou krávu, když rozdávají prostřednictvím zakázek a funkcí naše peníze kamarádům. Nechceme politiky, jejichž asistentky úkolují armádu. Je jedno, zda je to nezákonné. Je to škodlivé a amorální. Něco za něco je úplatek. Do politiky to nepatří. Neosvědčili se a musí jít. Dejme jim to najevo. Neseďme a nekoukejme, jako na tenise. Toto je o nás! Ištvan sám tu špínu nevyčistí.

Autor: Petr Cihlář | karma: 34.57 | přečteno: 1225 ×
Poslední články autora