Petr Cihlář

Vážený pane Drahoši

30. 01. 2018 7:59:25
Všechno znal, všechno uměl, na všechno si troufal. Skoro všichni ho podporovali a přimlouvali se za něho. Zdál se být ideálním kandidátem. Cestu měl zametenou. Než si to pokazil sám.

Vážený pane Drahoši,

Vám nevadí, že Vás podporují ne kvůli nějakým Vašim kvalitám, ale aby nebyl zvolen Zeman? Podporovali by kohokoliv. Neuráží Vás to?

Jste tak naivní, že si myslíte, že Vaši podporovatelé do vás cpou miliony ze samaritánství? Nemyslíte, že jim je jasné, že pokud nebyli zvoleni přímo, mohou získat nějaký vliv aspoň jako Vaši poradci, které budete jistě potřebovat? Neukazujete jim snad už nyní, jaká jste ovladatelná loutka, když se na každé debatě chováte jinak, podle toho, co Vám poradí? Jak chcete při takových změnách chování nabízet jistotu, konzistenci a nezávislost? Jak mám poznal, jaký vlastně jste, když Vás neznám? Beztvarý?

Vy nevidíte, jak jste svou útočnostní vůči panu prezdentovi a jeho zdraví zcela poplival svou proklamovanou slušnost? Tak jaký jste tedy člověk? Slušný nebo účelově se chovající?

Vám nevadí obviňovat prezidenta z arogance, když na rozdíl od Vás aspoň odpověděl na dotazy dalšího kandidáta, pana Hynka a nenavážel se do Vás tak, jako Vy do něj?

Vy si neuvědomujete, že pokud mohou být Vaše prohlášení z nedávné minulosti na téma migrace interpretovány jinak, než jste je myslel, znamená pouze a jen, že se neumíte jasně vyjadřovat? Nevíte, že předpoklad pro práci politika je schopnost jasně se vyjádřit, aby moje slova nebyla překroucena?

Jak je to s tím prezidentem dolních deseti milionů? Neuvědomujete si, že i když nemusíte mít vysokou prezidentskou, schopnost rychleji přemýšlet, než mluvit je při rychlosti šíření informací dnes klíčová, neboť může vzniknout nedozírná nenapravitelná škoda? Jak chcete nést obrovskou odpovědnost prezidentského úřadu?

Jak chcete, pane Drahoši, spojovat národ, když se necháváte tlačit a podporovat blokem kandidátů, kteří paradoxně postavili kapaň nikoliv na dialogu a myšlenkovému či filozofickému střetu se současným prezidentem, ale právě na polarizaci společnosti (polarizace = dva póly, se Zemanem a proti němu). Proč se ve společnosti lidé po Vaší kampani bojí přihlásit se k podpoře pana Zemana, aby nebyli nahlíženi skrz prsty?

Přál bych si pane Drahoši, abyste tak, jako jste v posledních dnech přesvědčil mne nerozhodnutého volit menší zlo, abyste i Vy sám sebekriticky přiznal, že na funkci prezidenta nemáte. A to bez ohledu na to, jak Vám slouží nohy. A pokud to sám nevidíte, tím hůř.

Volič, kterého jste ztratil.

Autor: Petr Cihlář | karma: 41.27 | přečteno: 2091 ×
Poslední články autora