Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

killy

10. 11. 2010 10:23
Pro dnešní dobu je nejvhodnější....

..karate, džudo a podobné sporty.

Bude je v životě zcela jistě v téhle společnosti potřebovat !

0 0
možnosti
PC

p_c

10. 11. 2010 10:24
Re: Pro dnešní dobu je nejvhodnější....

Tyto sporty se člověk učí proto, aby se rvačkám vyhnul

0 0
možnosti
RR

RumBum

10. 11. 2010 10:20
je to jedno

pokud nemate ambice, ze syn vyhraje za kazdou cenu olympiadu v gymnastice :-) .

V tomhle veku stejne v tech treninzich az zas takovy rozdil neni - muj syn ma sest let, chodi do "atletiky". Probiha to tak, ze spis hraji hry, uci se kotouly, obcas skaci do pisku. V gymnastice to asi bude vypadat podobne, jenom budou skakat na zinenkach. 

0 0
možnosti
PC

p_c

10. 11. 2010 10:25
Re: je to jedno

Právě paradoxně chci, aby nedělal nic vrcholově, to už by asi bylo o zdraví..

0 0
možnosti
PK

dolch

10. 11. 2010 10:17
Ono záleží, co od toho čekáte

Pokud chcete mít z kluka šampióna, tak ho dejte teď na tu gymnastiku, ale nejvíc ze všeho mi ho bude líto. Pokud chcete, aby měl jen nějaký pohyb ale v dospělosti počítáte, že se bude živit nějakou nudnou advokacií nebo podobně, tak ho dejte taky na tu gymnastiku, ale když ho to nebude bavit, nechte ho, ať si vybere sport, jaký se mu nejvíc zamlouvá a jaký finančně unesete. Sám bych moc chtěl, aby kluk taky dělal atletiku, ale nemá k tomu vlohy (což by zase tak nevadilo, viz můj příspěvek níže) a hlavně o to zatím nejeví zájem. A to už je čtvrťák. Tak chodí na pingpong, ale všechno se to v pubertě může klidně změnit. Jak píšu na začátku - pokud z něj nechcete apriori mít šampióna, tak je celkem jedno, kdy se kterým sportem začne.

0 0
možnosti

vodní želva

10. 11. 2010 10:16
Jsem bývalý atlet.

Na atletice je nejkrásnější parta, ale to většinou bývá až v trošku pozdější době, kdy už ty děti skutečně závodí. Astma taky není pro atletiku to pravé ořechové. Já bych na Vašem místě začal s gymnastikou - s tím se nedá nic zkazit, a s atletikou se dá začít mnohem později než v šesti letech - bylo by dobré ho jen tak poslat na nějaké školní závody ať si zkusí několik disciplín a uvidí se.. Pořád je dost skvělých závodníků, kteří začali s atletikou třeba ve 14 letech.

0 0
možnosti
PC

p_c

10. 11. 2010 10:28
Re: Jsem bývalý atlet.

Mockrát Děkuji Vám i ostatním za příspěvky. Všechny je čtu a jsou přínosné

0 0
možnosti
KN

sun001

10. 11. 2010 10:13
gymnastika

Odpověděl jste si vlastně sám, s atletikou se dá klidně začít později a gymnastická průprava se bude hodit a to pro všechny sporty. Akorát by mohl u ní vydržet déle než půl roku. Když bude šikovný, tak ho to bude bavit určitě hodně moc. A co se jedná o kolektivní sporty, pokud bude mít gymnastickou průpravu, tak nebude mít problém vyniknout i tam. A dělat např. hokej nebo fotbal společně s gymnastikou je super. Jedno je víc zábava a druhé učí systematičtější přístup. Na gymnastice se mi akorát nelíbí boj trenérů a činovníku při závodech, ale to není třeba v šesti letech řešit. Takže gymnastika!!

0 0
možnosti
J

jurneff

10. 11. 2010 10:13
Je to jedno

Obojí je prospěšné, zejména bude mít dítě nějaký zájem a pohyb. Ovšem pouze do doby, než třeba dospěje k tomu, že bude moc dobrý a bude se po něm chtít, aby sportoval vrcholově. Potom pozor a stop.

Prožili jsme to s dcerou. Gymnastika, jako dítě občas i vyhrávala, dostala se i na MČR, ale jak šel čas (po několika letech), už pro další růst to chtělo přestoupit do prestižnějšího oddílu a trénovat šestkrát týdně. A tehdy jsme řekli stop a udělali jsme dobře. Zdraví je přednější.

0 0
možnosti
C

culka

10. 11. 2010 10:12
Mám dvě holčičky

a těm se nedalo upřít hudební a taneční vzdělávání, je to v nich a bylo to vidět, hned jak otevřely pusy a postavily se na nohy. Ale do gymnastiky chodí taky - v pěti letech se tam stejně dělá víceméně ta samá propedeutika jako v baletní přípravce. A není nad to umět v šesti letech parádní hvězdu... Nejsou nikde v oddíle, JSOU ZDRAVÉ A ŠŤASTNÉ.

0 0
možnosti
PK

1Petra

10. 11. 2010 10:10
těžká volba

Z dětství si pamatuji, jak jsme se chodili přes okno dívat na tréninky gymnastek.  A dodnes vidím tu chudinku malou na kladině, když se měla zaklonit a udělat most a hrozně moc se bála. A trenérka po ní řvala a pak ji střelila  po zadku. Gymnastika má podle mě nevýhodu v tom, že to je prostě sport pro mladé, pro hodně moc mladé. Musí se začít brzy, dokud lze ještě ten neurostlý stromeček ohýbat. Možná u kluků je to trošku jiné, ale já bych se toho bála.

Moje dcera atletiku dělala a měla štěstí, že neběhali pouze nudně po oválu, ale postupně zkoušeli co nejvíce disciplín. Bylo to velmi všestranné.

Ale možná ta myšlenka ať zkusí obojí je nejlepší a pak se prostě musí za rok rozhodnout čeho se vzdá.

Cha - takže výsledek - dobrá rada je nad zlato co ? :-/

0 0
možnosti
JD

pedr64

10. 11. 2010 9:59
ani jedno

pokud není k jednomu z těchto sportů přímo talentem předurčen, bude to pro něj jen dril a nuda. Zkuste jakýkoliv kolektivní sport, je to pro děti větší zábava

0 0
možnosti