Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

eldaha

1. 4. 2011 20:42
Myslím si,

že uzákoněna by měla být střídavá péče a soud by měl naopak projednávat pouze případy, ve kterých ji nebude možné z objektivních důvodů praktikovat. Všichni zúčastnění by tak již dopředu věděli z čeho mohou vycházet. Tahanice rodičů o děti jsou nechutné.

0 0
možnosti
PC

p_c

1. 4. 2011 21:28
Re: Myslím si,

R^

0 0
možnosti
S

sabka

1. 4. 2011 12:11
je možné, že se sem tam nějakému chlapovi stane křivda,

třeba právě autor článku je dokonalý otec /a byl dokonalý manžel/ a jeho žena hrozná mrcha.....:-/

většinou na všechno doplatí žena, dostane pár tisíc na alimentech /nebo taky ne, že pánové.../ a má prakticky po životě, dalších x let jen povinnosti, kromě toho se domnívám, že drtivá většina mužů nemá zájem starat se sám o dítě, ti, kteří chtějí děcko do péče se tak většinou jen mstí své bývalce a dělají schválnosti,  protože jejich mužské ego utrpělo děsnou ránu.:-)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

1. 4. 2011 12:18
Re: je možné, že se sem tam nějakému chlapovi stane křivda,

jenom duševní mrzák může napsat nakovýhle hnus!! Jak si vůbec dovolujete napsat, že VĚTŠINA mužů nemá zájem starat se o dítě???? Styďte se.Rv

0 0
možnosti
IH

misaviki

1. 4. 2011 8:37
To nemůžete myslet vážně

Nezlobte se, ale kdyby můj muž měl v péči našeho syna a neumožňoval by styk s ním, NIKDY BYCH NEDOPUSTILA, ABY PLAČÍCÍHO TVOREČKA ODTRHÁVAL CIZÍ EXEKUTOR! Protože svého syna miluji, nikdy bych mu takové trauma nezpůsobila. A o tom to je. Otcové klidně nechají zavřít své děti do blázince, aby se naučili je milovat a klidně je vystaví traumatu odebrání exekutorem. Můj muž taky tvrdí,jak by se v případě rozvodu o dítě postaral a že by ho chtěl do péče. Ale pak tedy nechápu, proč se o něj nestará nyní. Prakticky vše je na mě, on ani neví, kde má malý punčocháčky (a ani se o to nezajímá). A tohle pozoruji u svých známých běžně - stará se žena. Takže když pak dostane dítě do péče po rozvodu, není na tom nic divného. Studuji VŠ (dálkově) a zatímco mý mužští kolegové mají doma zázemí, žena jim zajišťuje klid, já se musím postarat o vše a studovat až potom, co si splním povinnosti. Můj muž se zatím věnuje koníčkům.Máte pocit, že po rozvodu (o kterém uvažuji) by měl mít nárok na syna stejný?

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

1. 4. 2011 9:56
Re: To nemůžete myslet vážně

Berete ho jako svůj majetek a to není dobré. Uvažování matek typu, co je dobré pro mě, je dobré pro syna je nesmyslné.

P.S. vaši konkrétní situaci ale posoudit neumím, to by měl soud.

0 0
možnosti
KM

kleo

31. 3. 2011 18:55
nechápu a nerozumím...jednání většiny žen

je mi záhadou...myslím, že základní chyba nastala už při výběru, holka si pořídí dítko s "bulvární hyenou" a pak se diví...:-(, ještě větší problém nastane, až se časem u dítěte projeví geny po tátovi, to bude teprve koukat.

0 0
možnosti
KM

kleo

31. 3. 2011 19:00
Re: nechápu a nerozumím...jednání většiny žen

přesně...takových případů znám mraky, holka se "spustí" s alkoholikem, povalečem, ku-evníkem, nezodpovědným floutkem apod. a pak se diví  /v tom lepším případě/ a soudí o děcko v tom horším...vzpamatujte se, holky!

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

31. 3. 2011 18:15
Víte vážený pane,

|Až si ty děti porodíte a odkojíte, tak si je mějte. ;-€

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

31. 3. 2011 18:16
Re: Víte vážený pane,

květuško.....takhle z jara mě napadá jen, že hloupost vykvetla.;-D

0 0
možnosti
Z

Zdena-Danuše

31. 3. 2011 16:44
střídavá péče

Matka je připravena nespat a ošetřovat nemocné dítě, riskovat ztrátu zaměstnání z důvodu péče o dítě, odříkat si ve prospěch dítěte. Zajímalo by mne, zda to budou ochotni tito otcové rovněž dělat. Něco jiného je si vzít vymydlené, najedené dítě na víkendové radovánky a něco jiného mu dát svojí péči a volný čas. Staré moudro říká:" když zemře táta, zemře chleba, když zemře máma zemře všechno"

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

31. 3. 2011 17:01
tyhle slepičí řeči si nechte!

....rovnoprávnost holt nepřináší jen výhody. Rodiče jsou rovnoprávní, nejen pokud se to hodí ženám!......pokud se chová matka jako megera, která porušuje zákon, musí nést následky.Rv

Chleba může dnes přinášet i žena a všechno může být i otec např. v porovnání s neurotickou, psychicky labilní a sobeckou matkou.

P.S. Mě by ani ve snu nenapadlo odpírat styk dětem s matkou (hypoteticky, nejsem rozvedený ani to nemám v plánu). A přijde mi odporné, že to žena udělá jen proto, že chce mít v životě chlapa nového a starého vyškrtnout. Sobecká megera, víc k tomu neřeknu. Já bych to dítěti neudělal.

Rv

0 0
možnosti
T

tomas77

31. 3. 2011 13:26
statistika

zajímavá by byla statistika z jaké skupiny se vlastně rekrutují muží kteří chtějí střídavou péči. Domnívám se že se vůbec nejedná o chlapy kteří si našli novou ženu a mají či chtejí s ní mít další děti ale o chlapy kterým prostě bývalá žena utekla s jiným chlapem a jim je po dítěti smutno , protože zustali de facto sami , ...

0 0
možnosti
IX

IfčaX

31. 3. 2011 13:44
Re: statistika

V tom máte, myslím, pravdu... Nicméně pokud se tohle spojí s labilní osobností, tak potěž pánbůh to dítě, až se tatínkovi povede nějakou tu babu uhnat... Fakt nemyslím, že se to týká všech, ale pokud je hlavním motivem touhy po dítěti to, že tatínkovi je momentálně samotnému smutno, tak to není zrovna ideální...

0 0
možnosti
JM

referentka

31. 3. 2011 13:01
...když to tak pročítám kolem dokola,

jak názory žen tak mužů, tak si říkám, nebylo by lepší, když už tak strašně milujete svoje děti, "vydržet" žít v jedné domácnosti kvůli nim?...vždyť se jedná o nějakých deset-patnáct let...můžete být rozvedeni, ale žijte v jednom bytě...ty děti za to, že jste nepřizpůsobiví nemůžou, ty děti se na svět nervali samy....ty děti chcou mámu a tátu...(opět se nebavím o patologických lidech .- notorici,  závisláci....)

0 0
možnosti
AA

Saša

31. 3. 2011 13:11
Velmi správně.

Jenomže ona je dnes rozvodovost tak vysoká právě proto, že ženy mají jistotu, že dítě zůstane po rozvodu u nich a pokud nebudou chtít, tak se s ním jeho otec už vůbec neuvidí.

Toto kdyby zmizelo, kdyby soudy přidělovaly děti do péče i otcům alespoň v 40 % případů, rozvodovst by prudce klesla.

0 0
možnosti