Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

referentka

31. 3. 2011 9:17
taky se mi

v žádném případě nelíbil způsob "předání" holčičky...nevím, já když to beru ze svého pohledu (vdaná, snad šťastně, jedno dítě), kdybych se rozvedla, asi bych v žádném případě nepřistoupila na střídavou péči...to za první...když už, tak určitě ne po čtrnácti dnech...takto malé dítě, jako je i Sofie, je pořád silně vázaná na matku...v takto nízkém věku ještě taťka hraje "jenom" roli parťáka...kdybych byla přinucená, tak maximálně v týdenních intervalech...preferovala bych spíš způsob "vem si dítě kdykoliv můžeš, kdy máš čas, ale DOMA bude u mně"...a k té exekuci - ta holčička měla hysterický záchvat, celé to bylo naaranžované bez vědomí "hlavní aktérky"...měla jsem pocit, že Jirešová snad hraje roli a Dyk se zhostil role kameramana a režiséra...nejvíc na mně na konci zapůsobilo hrozně věta dítěte "...já nevím co mám dělat..."...to byl vrchol, za který bych rodičům byla schopna dát pár facek...

0 0
možnosti
PC

p_c

31. 3. 2011 9:20
Re: taky se mi

Zřejmě Vám uniklo a v reporáži asi záměrně nebylo, že se otec o dívku již bez problémů stará 3 roky a má k němu pěkný vztah. Jeho role a i dívčino nahlížení na nej bylo pro dceru rovnocenné matce, tedy až do doby, než se matka rozhodla dítě manipulovat a několik měsíců nepředávat. Nešlo zde o nové nařízení střídavé péče, ale o vymožení jejího pokračování po 3 letech střídání

0 0
možnosti
BP

Bílá paní

31. 3. 2011 9:06
Ačkoliv s vámi souhlasím v tom, že

p. Jirešová pochybila, když dítě nepředávala, nechápu, jak můžete schvalovat exekuci dítěte a dokonce se zní ještě radovat.

0 0
možnosti
PC

p_c

31. 3. 2011 9:18
Re: Ačkoliv s vámi souhlasím v tom, že

To je proto, že pokud by k té exekuci nedošlo, situace by se pro dítě ještě dále zhoršovala. Rozhodnutí vítám také kvůli výchovnému momentu pro matku, doufám totiž se se pro dítě již nyní stav věcí a zejména chování matky zlepší, a že z toho bude dítě těžit. Jsem přesvědčen, že jakkoliv je takové předání dítěte špatná věc, ve finále budou klady zásadně převyšovat zápory. Mimochodem, k podobným stresům dětí dochází i během sporů rodičů bez účasti státního úředníka.. Těmto se bohužel nikdo nevěnuje a nemedializuje je. Paradoxně tedy případ této herečky může pomoci mnoha jiným rodičům v tom, aby svoje spory přesunuli do roviny soudních síní a zákonnosti. Rozhodně nejsem člověk, který by si liboval v násilí na dětech v jakékoliv formě. Spíše naopak.

0 0
možnosti
PV

Beatrixe

31. 3. 2011 8:57
Co dodat

v minulosti jsem si zakázala sledovat články pana Cihláře a pana Hodiny, protože je mi z nich vždy velice smutno a úzko. Rodič, který nehledí na dobro svých dětí, ale na své, je ten nejhorší pod Sluncem.

Například moji rodiče- přetahovali se o mě do mých 17ti let, otec mě chtěl do péče, matka mě nechtěla dát (takže jsem měnila bydliště). Potom se situace ještě zhoršila (vše jen kvůli tisícovce alimentů) otec na mě naléhal, abych odešla ze školy, protože nechtěl platit alimenty a matka se mě zbavovala, aby jí klapal nový vztah. V 17ti jsem odešla z domova a ze školy, nějakou dobu jsem byla na ulici, to už samozřejmě otec neměl zájem, protože si nechtěl dělat doma zle a bál se nákladů. Dodnes je oba nenávidím. Nejspíš to není o střídavé péči a alimentech, ale o tom, jaký rodič je.

Můj milovaný tatínek se ani nepřijel do porodnice podívat na svou vlastní vnučku, aspoň vím, jak mě skutečně miluje.

0 0
možnosti
PC

p_c

31. 3. 2011 9:26
Re: Co dodat

Nenechte Vaše osobní zkušenosti promítat do životních postojů. Uvědomte si, že lidé jsou různí.. To, co Vašim rodičům zřejmě chybělo, zde nechybí. To je láska rodičů k dítěti a jejich ochota a schopnost o něj pečovat. V případě tohoto páru není důvod, aby dítě bylo jen s matkou nebo jen s otcem. Nevím a nepochopil jsem, v čem mohu působit proti Vačemu přesvědčení. Myslím, že jsem příkladem rodiče, kterého jste bohužel neměla, ale chtěla mít. Zkuste to více popsat

0 0
možnosti
G

Gmur

31. 3. 2011 8:16
To dite jednou napise uplne jiny

clanek.

Nechapu otce, ktery tvrdi, ze ma rad dite a vzapeti na nej, jako predmet necha uvalit exerkuci.Popripade ho da zavrit do blazince.

Tomuhle otci nestoji za to, si vubec alespon na minutu predstavit jak se to dite citi. A co k nemu jako k vykonavateli exekuce citi. Rv

0 0
možnosti
JS

qwe111

31. 3. 2011 8:23
Re: To dite jednou napise uplne jiny

no jiste. A kdyby to ten otec nechal plavat a ditetete se vzdal, tak o nem stejne napisete, ze ho nemel rad. Prece by jinak nebyl backora a o dite bojoval, ze? Nekterym lidem je proste marne cokoliv vysvetlovat...:-P

0 0
možnosti
JV

Jan Vodák

31. 3. 2011 6:43
zvláštní to diskuse

Milý autore,

celá disluse nyní vzala za své. Dva tábory, které proti sobě bojují. Jako mediátorovi mi připadá, že řada lidí zde nechce diskutovat, pouze prosazovat svůj názor. Je zde zvláštní, že jsou zde osoby, které prosazují odobné myšlenky jako vy, avšak se řadí mezi vaše odpůrce. Hodně se mi nelíbí vyhranění diskuse muži x ženy. Nebylo by špatné do vašich řad vpustit maminky se střídavou péčí, které by o své péči referovali. Jinak to vypadá, že střídavku preferují pouze muži a ženy jsou proti, což není pravda.

Protože se mediacím mezi rozcházejícími se manžela věnuji, musím konstatovat, že ve velké skupině případů jeden z partnerů žádnou dohodu nechce. Je to pro dítě špatná situace. Soud pak musí něco odhadovat, nařizovat.

Zaujal mne návrh jedné z vašich odpůrkyň o pravidlu nařízení střídavé péče a v případě neochoty jednoho z rodičů se o dítě starat, silná finanční satisfakce pro druhého z rodičů.

0 0
možnosti
IX

IfčaX

31. 3. 2011 7:01
Re: zvláštní to diskuse

Tohle není až tak dobrý nápad, myslím. To, že alimenty druhého z rodičů jsou někdy směšná almužna a zatímco starající se rodič žije z ruky do úst, tak ten druhý pošle pár stovek a pak už nemusí ani vědět, že má potomk,y, je taky často pravda...

Ale nemyslím si, že je dobrý nápad jakýmkoli způsobem vnucovat péči o dítě tomu, kdo o ni nestojí. Když "exekutor" rve dítě násilím od matky, aby je předal otci, je pro ně jistě trauma. Ovšem pokud by si prošlo životem, kde by ho naopak násilně jednomu z rodičů cpali, zdálo by se mi to horší.

0 0
možnosti
AR

Finrod Felagund

31. 3. 2011 2:48
Ono je to vlastně jednoduché

Lidi si musejí zvyknout, bez ohledu na pohlaví, že nejsou chytřejší, než právo a že právo by mělo být vymahatelné. Chápu, že se to po komunistické devastaci těžko učí, ale je potřeba si na to zvyknout. Stejně tak je potřeba si zvyknout na to, že v civilizované společnosti se nediskriminuje, a to ani muže, ani ženy. Zkrátka princip "padni, komu padni". Z hlediska práva by mělo být důležité posuzovat okolnosti případu, ne jaké má ta která osoba pohlaví, barvu kůže, vzdělání, či cokoliv jiného, je-li předmětem péče o dítě. Střídavá péče by měla být automatická v případech, kdy jsou oba rodiče schopní se o dítě starat, ba co dím přímo povinná, protože oba, muž i žena by měli být zodpovědní za přivední potomka na svět, ne? Jenže to chce si zvyknout na to, co je to právo a jak funuje. Obávám se ale, že ve vaší zemi s právníky z Plzně a lidmi jako je exministryně spravedlnosti, která jako advokátka nezná presumpci neviny a přeje lidem ve vazbě smrt, to půjde ještě hodně těžko.

0 0
možnosti
G

Gmur

31. 3. 2011 8:19
Re: Ono je to vlastně jednoduché

Proc ale otcove tak vehementne mluvi o stridave peci AZ PO ROZVODU?

Kolik otcu zustava na rodicovske, kolik otcu zustava s detmi doma, kdyz jsou nemocne? Kolik jim, vybiram namatkou, treba pere? Kolik otcui v noci k detem vstava?

Malo, ze? Malinko.....

0 0
možnosti
OVNN

o vaše názory nestojíme

31. 3. 2011 2:38
Střídavá péče může fungovat

pokud dítě zůstává ve svém domově a rodiče se k němu po dvou týdnech vždycky nastěhují. Můžou si třeba pořídit malý byt, ve kterém se střídají, když zrovna nebydlí u dítěte. Že je to nepohodlné? Tak se nerozvádějte.

0 0
možnosti
AR

Finrod Felagund

31. 3. 2011 2:49
Re: Střídavá péče může fungovat

R^

0 0
možnosti
JS

qwe111

31. 3. 2011 0:14
po precteni

clanku a casti diskuse jsem dospel k nazoru, ze klicem ke stastnemu vztahu je za zadnych okolnosti si nevybrat ani rozvedenou, a ani zenu pochazejici z rozvraceneho manzelstvi. Ono je to totiz, jak na to koukam, nakazlive jako mor...

Nechce mi tu prece nikdo tvrdit, ze tak dusevne zmrzacene osoby, ktere tu vystupuji pod nicky jako Šach.mat, skylark atd. mohly kdy mit tatu, ktery je mel rad...

0 0
možnosti
OVNN

o vaše názory nestojíme

31. 3. 2011 2:41
Re: po precteni

Je to tak, děti z rozvedených manželství mají asi tak dvojnásobnou pravděpodobnost, že se samy rozvedou. Nenaučí se totiž doma řešit problémy ve vztahy jinak než odchodem, a naopak jim rozvod připadá jako přijatelné řešení.

Co se týče partnerů rozvedených, pokud nemají děti, není třeba se toho tolik bát. Druhá manželství mají stejnou rozvodovost jako první. Teprve u třetích to vyletí nahoru. Takže jeden omyl může udělat každý, ale dvakrát už je zvyk.

0 0
možnosti
D

dampfer

30. 3. 2011 23:16
Samozřejmě

že se nám to všem šeredně vymstí, v dětech je budoucnost, děcka v rozhádaných tzv. rodinách, kdy je nevěra, alkohol, bití, řvaní v normě, lidé jsou sobečtí, ztratili pojem obětavosti, pokory, poctivosti, žijí v různých střídavých konkubinátech-- prostě přesně tak, jak tomu bylo před potopou.

Teď čeká blahobytnou Evropu potopa ze strany afrických muslímských dorostenců, práci nebudou mít v rozložené společnosti prakticky žádnou-- dostanou vše, na co ukážou.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

30. 3. 2011 23:21
Re: Samozřejmě

A ze kterého "veselého" spolku jste Vy?

0 0
možnosti
OVNN

o vaše názory nestojíme

30. 3. 2011 22:28
Seďte klidně na židli, čtěte Bibli, tam to všechno je

Už král Šalamoun věděl, jak se pozná dobrý rodič - zájem dítěte je pro něj nejpřednější.

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

30. 3. 2011 22:32
Re: Seďte klidně na židli, čtěte Bibli, tam to všechno je

Tak tak.. A dobrý rodič ví, že hlavní zájem dítěte je mít péči obou rodičů.

0 0
možnosti