Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

fix

30. 3. 2011 17:32
nadšení

autora nad hroutící se matkou a zoufalým dítětem nemá hranic. Hlavně že práva otce nebyla dotčena. Pro příště bych doporučovala půlit dítě řetězovou pilou....

0 0
možnosti
D

ddannnn

30. 3. 2011 17:38
Re: nadšení

To ale poraďte té matce, ta je totiž toho stavu příčinou, jestli Vám to nedošlo.

0 0
možnosti
V

Viki007

30. 3. 2011 17:16
Nějak mi zde chybí

čarodějnická kostička (nebo rybí 8-o  .. no to je jedno). A taky isabellka tentokrát zaspala :-/, takže tentokrát bez legrace ;-(. Leda by se přetransformovala do nového nicku, např. I.G.Farben, to je takový velmi případný nick. Nebyla to zrovna tahle firma, která zklidňovala i děti jakýmsi zvláštním plynem?

0 0
možnosti
PC

p_c

30. 3. 2011 17:46
Re: Nějak mi zde chybí

Také mi rybí kostička chybí. Je mi oponentem, reprezentuje sice minoritní, ale stále extremistické názory, které ve společnosti bohužel jsou zastoupeny. Nepotřebuji diskutovat s příznivci. Těm nic není třeba vysvětlovat

0 0
možnosti
S

Silia

30. 3. 2011 16:00
humus...

...viděla jsem to včera celé a přijde mi, že herečka to nemá v hlavě úplně v pořádku.

Sice mluvila o tom, že holčička k tátovi z nějakého důvodu nechtěla chodit, ale od toho je dětský psycholog, aby případně dokázal poodhalit, zda se nejedná o nebezpečí kvůli možnému zneužívání, nebo o nějaký jiný problém. Jenže herečka je asi docela tupá a mstivá, tak toho využila a nedomyslela situaci. Dítě vystavila téhle stresující situaci - btw. dítě řvalo proto, pže tam bylo hafo dospělých a dohadovali se mezi sebou. Ne proto, že by nechtělo k tátovi, nebo od mámy. Prostě nezvládlo tu situaci. Stejně, jako když se v práci lidi seštěkaj, tak sem tam některá slabší kolegyně spustí slzavý údolí - a to jde dospělý lidi. Ve vypjatých situacích, kterým děti nerozuměj, mají tendence brečet. Tahle holčička má zajímavý hlasový fond, ale pořád je to o tom, že se rodiče nedomluvili a vůbec bych se nedivila tomu, kdyby za tím byla tupost té matky. To bývá totiž dost častý jev. :)

0 0
možnosti
JP

preaxik

30. 3. 2011 15:55
Termíny

Možná by bylo dobré kdyby diskutující (a autor) nepoužívali termín exekuce-exekutor. Toto slovo je v současné době dost zprofanované (částečně neprávem). Tady šlo o debrání dítětě v rámci soudního výkonu rozhodnutí, odebrání prováděli pracovníci soudu (ne exekutora). To jen malá výtka autorovi (i když titulek láká, to je fakt). Jinak článek pěkně napsanej - takže karma.

0 0
možnosti

mamina2

30. 3. 2011 16:00
Re: Termíny

Tady ale tak nejde o termíny, ale fakt násilného odebrání dítěte lidem, se kterými evidetně chce být.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

30. 3. 2011 15:39
Šel mi mráz po zádech....

Je hrozné, když se lidé nedokážou domluvit. Každopádně pan otec s okamžitým vyhodnocením situace ve smyslu, že je to práce matky, která jistě dceru proti otci štve, to také stálo za to...

 Případ detailně neznám, ale vím, že děti mají svoje "obdobíčka", že střídavka není pro každé dítě, i to, co s člověkem udělá nenávist. Co když ale zrovna tohle dítě střídavku opravdu"jen" špatně snáší? Jak to vysvětlí matka otci, který je přesvědčen o tom, že ta dítě intenzivně zpracovává proti němu?

Důvod k oslavě vidím tam, kde se lidé dohodli v zájmu dítěte, pochopili, že jsou pro něj oba důležití, nežijí v představě, že chce druhý ho chce o dítě připravit a jsou schopni kompromisů - byť až za přispění soudu.

Vítr změn ucítím, až budou soudy "lidštější" a budou řešit v první řadě rodiče, než se začne vůbec uvažovat o nějakých "exekucích".

0 0
možnosti
PC

p_c

30. 3. 2011 15:51
Re: Šel mi mráz po zádech....

Jestli myslíte tím otcem autora článku, mne, tak vězte, že jsem s případem dobře obeznámen, a že otec dcery vyčerpal všechny možnosti, aby se exekuci vyhnul. Exekuci vidím jako špatnou, nicméně jako nutné nejmenší zlo oprávněnou a správnou.

0 0
možnosti
JN

balines

30. 3. 2011 15:10
Proč se mají stěhovat děti a ne rodiče?

Pane Cihláři, všude vehementně prohlašujete, jak je střídavá péče báječná, skvělá a dítě z rozvedené rodiny si vlastně ani nic lepšího nemůže přát. Neni přece nad to mít dva domovy (nebo vlastně žádný?), že ano!!!  Tak si to tedy na chvíli zkuste. Nechte dítě v jedné domácnosti a stěhujte tam a nazpátek Vy jako rodič (rodiče). A pak mi prosím dejte vědět, jak moc se Vám líbilo každé dva týdny balit kufry a měnit bydliště a prostředí, na které jste byl zvyklý. Určitě budete nadšen:-) 

0 0
možnosti
I

I.G.Farben

30. 3. 2011 15:37
Re: Proč se mají stěhovat děti a ne rodiče?

R^

0 0
možnosti
EN

tuana

30. 3. 2011 14:58
jsem taky máma

a proto ať se děje mezi dospělými cokoliv,dítě takto traumatizované by být nemělo.Myslím,že když se chce,najde se východisko z každé situace,stačilo by jen,kdyby příslušné soudy a orgány pracovaly rychleji.

I když jsem žena,odsuzuji ty,kteří si chtějí přivlastnit dítě jen pro sebe,znám ze svého okolí případ,že si jedna mladá paní našla muže jen proto,aby jí dal dokupy barák a oplodnil ji,jakmile se to stalo(po 8 letech soužití)a narodila se jim dcera,tatínka doslova vyštvala a brání mu styku s malou.Ona totiž vlastně chlapa nechce(chápete...).Na veřejnousti prohlašuje,že jí byl nevěrný a o malou nemá zájem....komu myslíte,že úřady uvěří?

Ta paní bydlí v Zaječicích u Chomutova a pokud čte tento příspěvek,ať si laskavě uvědomí,že na každého jednou dojde.

0 0
možnosti
G

Gmur

30. 3. 2011 17:33
Re: jsem taky máma

Ne fakt , to myslite vazne?

Reknete mi, kde jsou urady, ktere se zabyvaji tim, zda je nekdo verny nebo neni a cokoliv z toho vyvozuji. Rv

0 0
možnosti
RB

Tajemný muž

30. 3. 2011 14:15
Comeback

Znáte seriál Comeback (produkce Nova)? Byl tam jeden krásný díl se sociální pracovnicí. Ta prohlásila: "Klid, u nás názory dětí nikoho nezajímají." Prohlásit: "U nás zájem/dobro dětí nikoho nezajímá, nás zajímají tabulky." by byl už moc silný a neprošlo by to radou. Dokud budou na úřadech sedět a rozhodovat nekompetentní lidé, bude stále docházet k pokřivení práva. Neříkám, že jsou všichni špatní, ale často jdou na úřady lidé, kteří by se v soukromých firmách prostě neuživili. Stačí pravidelně sledovat zprávy a člověk žasne, kolikrát ten který úřad či ta která úřednice/sociální pracovnice udělala protiprávní kroky, kterými situaci poslala, slušně řečeno, do kytek. A nejen v sociální oblasti. Často se tak děje vinou nedbalosti, lenosti, nebo neznalostí zákona. Dokud nebudou úředníci (všichni) odpovědni, za svá rozhodnutí, nezlepší se to. Rv

0 0
možnosti
EN

tuana

30. 3. 2011 15:01
Re: Comeback

náhodou...to byste koukal,jak sebou mrskají,když na sociální úřad vlítnou romky...

0 0
možnosti

Danny boy

30. 3. 2011 14:07
Otcové jsou různí

Některý otec má dítě tak rád, že je mu fuk, že ho vystaví těžkému traumatu. Hlavně, že vyhrál. Ženám, kterým otec dítěte neplatí výživné se tvrdí, že si neměly pořizovat dítě s asociálem. Platí to i obráceně. Pkud si pořídíte dítě s ženou, která vás začne nenávidět ,tak se jí můžete za pomoci úřadu krásně pomstít. Bohužel i dítěti. Ze svého okolí znám několik podobných případů. Otcové si schovali doklady o tom, že o dítě bojovali a nechali dítě v klidu. Za 10 až 15 let, když dítě vyroste, chce otce poznat. Dopadlo to tak, že některé děti se k otci přestěhovali - dostali možnost si vybrat. Myslíte si, že tohle dítě, až dospěje, ocení otcovu "péči", že zapomene na hrůznou situaci? A to se nezmiňuju o otcích (matkách) alkoholicích, kteří také maji na své dítě právo. Zvlášť alkoholici jsou velice citoví.

0 0
možnosti

mamina2

30. 3. 2011 13:37
Vám to fakt připadá správně?

Nemyslíte, že tenhle případ je ale jiný než ten váš? Váš syn s vámi opravdu vyrůstal od malička, pro něj bylo přirozené být dál s oběma rodiči, i když holt ve dvou domácnostech. Ale tohle dítě žilo první tři roky u matky, to je od začátku v úplně jiné situaci.

PS. Obdobný případ, který popisujete Vy, je taky zločin vůči dítěti i otci, v tom případě bych zase v žádném případě nenutila dítě být u matky.

0 0
možnosti