Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LG

afram

26. 8. 2011 22:31
Názor

Dostat dvouleté (nebo dokonce mladší?) batole do střídavé péče je podle mě nebetyčné zvěrstvo na tom dítěti páchané - už tím jste to u mě p. Cihláři totálně prohrál.Rv

K článku - je to už druhý, který na toto téma od vás čtu. Ačkoli ani jednoho z aktérů neznám a nikdy jsem neviděl, způsob, jakým o věci píšete, mne jasně kloní na stranu matky. Ne proto, že bych znal objektivní důvody v její prospěch, ale proto, že je zřejmé, že má proti sobě dalšího egocentrického manipulátora a fanatického bojovníka bez jakýchkoli ohledů na pravdu a realitu. Způsob, jakým (ne)odpovídáte na otázky v diskuzi už to jen potvrzuje.

A nakonec - Proč se asi padesátiletý "obyčejný" montér se základním vzděláním ožení s třicetiletou naprůměrně inteligentní vysokoškolačkou???Rv

5 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

26. 8. 2011 22:49
Re: Názor

Zvěrstvo je připravit batole nebo jakékoliv jiné dítě o péči jednoho z rodičů.

0 0
možnosti
LHJ

malydabel

26. 8. 2011 22:24
jen k diskuzi...

Četla jsem diskuzi a nevycházím z úžasu,jak moc jsou tady lidi zaslepení a neinformovaní.V této soudní při přece nejde o nic jiného než ublížit dítěti,tak jako vždy.A je jedno,jestli je na "druhé" straně otec nebo matka.Domácí násilí se v této zemi používá jen jako nástroj k vydírání a je všem jedno,kde je pravda.

Znám případ,kdy matka vychovávala své dítě bezvýhradně do 4 let,požádáním o rozvod se rozjela mašinérie lží ze strany otce,kdy popíral domácí násilí,obvinil matku z vymyšlených skutečností a společně s OSPOD ji donutili podepsat dohodu o změně péče ve prospěch otce.Po cca 3 letech soudních tahanic sice soudce připustil,že domácí násilí bylo dokázáno,dítě opakovaně sděluje všem (psychologové,OSPOD,otec atd.) své přání být s matkou,ovšem změnu zamítl.

Kde je zájem dítěte?A co na to FOD?Ti tuhle kauzu taky smetli ze stolu.A na můj dotaz p.Vodičková taky nereagovala,když se oháněla zkušenostmi ze zahraničí.Asi by to muselo být zmedializované,aby je to zaujalo,což je exhibice.....

1 0
možnosti
U

UltimateBoss

26. 8. 2011 19:10
Soudci a soudkyně v Brně

jsou jedna velká tragédie. Stačí vstoupit do některé ze soudních budov a člověk se neubrání pocitu, že je zpátky v hluboké totalitě. Nenávistné pohledy, arogance, nestoudné lži ze strany představitelů justice nemohou nechat nikoho na pochybách, jakými morálními kvalitami tyto jedinci disponují. Ne náhodou má spousta z nich za sebou komunistickou minulost a na místa soudců se dostali především tím, že byli připravení věrně sloužit zločinné komunistické straně.

0 0
možnosti
PC

p_c

26. 8. 2011 19:27
Re: Soudci a soudkyně v Brně

Neznám v Brně na soudě moc soudců, ale znám dva, kteří se mi jeví kvalitní a féroví. Stejně tak rozhodli. Mezi soudci musíme dělat rozdíly, protože mezi nimi rozdíly jsou.

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

26. 8. 2011 18:23
A ještě drobnost Cihláři

To že policie nic neprokázala (domácí násilí) neznamená, že nebylo. Víte kolik pod zemí tlí zavražděných nebožtíčků, jejichž vrazi nikdy nebyly odhaleni. Spousta věcí, které se staly, nebyla nikdy exaktně prokázána. Ony všude nejsou kamery a oběti se většinou svých tyranů bojí. Možná pak promluví až někde v bezpečí psychiatrických léčeben, kdy už stopy fyzických ataků neexistují. Nemluvě o obtížnosti dokazování psychického týrání.

2 0
možnosti
PC

p_c

26. 8. 2011 18:37
Re: A ještě drobnost Cihláři

Ono nejen že nebylo prokázáno, ale taky na dítěti není nic vidět. Chcete říci, že muži mají sebrat dítě, které je miluje, a o které se starají dobře jen na základě podezření o týrání matky? Podle mne by meli zavřít matku, která si toto vymyslí. Podstatné je něco jiného. Dívku nikdo netýral, potřebuje oba rodiče a oba ji mohou vychovávat. Už i sociálka uznala, že nad péčí matky bude lépe ustanovit soudní dohled. Tak proč už není dívka zpátky u táty tam, kde je zvyklá, a kde vyrůstala? Jakou jistotu jí nabízí provizorně ubytovaná nezaměstnaná matka, která se každou chvíli hroutí?

0 0
možnosti
B

BoaBo

26. 8. 2011 18:04
Houby otcovské

hnutí - typické příklad brněnského šovinismu.

0 0
možnosti
PC

p_c

26. 8. 2011 18:20
Re: Houby otcovské

co je šovinismu na požadavku, aby sociálka chránila zájmy dětí. Mimochodem, nejsem šovinista http://petrcihlar.blog.idnes.cz/c/207266/Muz-muze-zena-musi.html

0 0
možnosti
I

Inzheim

26. 8. 2011 18:01
Prosím

píše zde pár do případu zainteresovaných lidí, a vadí mi podceňování dělníka s dobrým srdcem a povyšování ženy s nějakým vysokoškol. diplomem, která nota bene nebyla zatím zaměstnána a léčila se 5 let v Brně-psychiatrii. Pochopil jsem, že dělník je tak vhodný k práci a placení, a žena k léčení a velmi problematické výchově dítěte. Takže, Jedličko, drž ústa a makej !!

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

26. 8. 2011 18:10
Re: Prosím

Protože jsem se ke vzdělání pana Jedličky vyjádřila, zareaguji. Nikdo nepodceňuje dělníky, natož pak s dobrým srdcem. Tento nechutný tón vnesl do diskuse autor, vyvolávaje jím, resp. základním vzděláním versus vysokoškolské, soucit s panem Jedličkou. K práci je vhodný každý člověk a je vhodné si vážit každého ČLOVĚKA.

Pan autor by neměl zkreslovat, a pokud je tak dobře informován o zdravotním stavu obou manželů, mohl by nám objasnit, za jakých okolností se paní Jedličková nervově zhroutila. Závažnou psychózou asi netrpí, schizofreničce by soud dítě nesvěřil. Cihlář jako vždy seervíruje publiku své výseče, polopravdy a sofistiky.

3 0
možnosti
PC

p_c

26. 8. 2011 14:01
Soud se konal

Soud se konal a byl odročen

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

26. 8. 2011 16:45
Re: Soud se konal

A můžeme se dozvědět, proč byl soud odročen? Jistě to není tajemnství, k veřejnému jednání jste sbubnovával publikum z vašich řad.

1 0
možnosti
PC

p_c

26. 8. 2011 9:57
Vážení pochybovači

než mne začnete zase obvinovat ze lhaní... Vemte v úvahu, že neprezentuji pouze názory, ale sděluji i fakta z případu, který dlouho sleduji, a ve kterém figuruji jako zmocněnec otce. Pokud bych uvedl nepravdu, čeká mne soud. Doposud na mne bylo podáno jedno trestní oznámení pro pomluvu paní Jedličkovu, policie však případ odložila. Svoje tvrzení jsem totiž obhájil. Nestojím na straně pana Jedličky, ale stojím na straně jeho dcery. Chci-li jí pomoci k oběma rodičům, musím se teď chovat tak, jak se chovám. Šlendriánem a schálností přišla o otce. Mohl bych citovat ze znaleckého posudku, který leží u soudu. Ale dostal bych se do rozporu se zákonem. Znalkyne v něm upozornuje na zhoršení vztahů s otcem v důsledku odloučení, upozorňuje na velká zdravotní rizika s tím spojená, konstatuje, že žádnému z rodičů nic nebrání v tom, aby o dívku pečovali a vychovávali jí. OSPOD toto ví. Chybu nepřizná a nápravu nezjedná. Hledá důvody a výmluvy. Dívku obětovali pro svoje křesla

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

26. 8. 2011 10:30
Re: Vážení pochybovači

to je klasický postoj úředníků, kteří ví, že udělali lumpárnu nebo chybu, ale nikdy to veřejně nepřiznají, byť za cenu poškození až likvidace jiného člověka.

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

26. 8. 2011 9:21
Citace z článku paní Vodičkové

Ruku na srdce, pane Cihláři, k omezení kontaktu otce s dcerou došlo poté a hlavně proto, že to byl právě otec, kdo přes výzvy, aby tak nečinil, zabraňoval Ladě v kontaktu s matkou, takže nakonec došlo k zbytečné a značně traumatizující exekuci.

Celý článek http://vodickovamarie.blog.idnes.cz/c/203891/Precenujete-me-pane-Cihlari-a-kdyz-stridavka-tak-pro-rodice.html

1 0
možnosti
PC

p_c

26. 8. 2011 9:43
Re: Citace z článku paní Vodičkové

Ruku na srdce si klidně dám :-) Děkuji za nahrávku na smeč. 1. pochybení sociálky: Psycholog i sma sociální pracovnice Suralová dali panu Jedličkovi doporučení kontakt dcery s matkou omezovat. Byly obavy o dívčino zdraví v péči matky. Podložené. 2. pochybení sociálky: Sociálka nevyčerpala všechny možnosti vyzvat otce k nápravě. 3. pochybení sociálky: Nerespektoval-li otce podle sociálky dohody, měly se tyto dohody vynutit soudně. Přímo izolace dcery od otce nebylo naprosto důvodné, nebylo opodstatněné a to konstatuje i paní Vodičková.

Dále: Paní Vodičková ani Vy nemáte všechny informace, které mám já. Mám přístup do spisu. Otec kontakt matky s dcerou neomezoval, pouze chtěl, aby probíhal v přítomnosti dalších osob a dívka nebyla s matkou přes noc.

I kdyby byla pravda, že kontakt omezoval (sama matka tvrdí, že dívku neviděla 3 týdny), není to důvod k tak drastickému omezení kontaktů s otcem (hodina týdně již téměř rok) a neospravedlňuje to četná procedurální pochybení ze strany OSPOD

0 0
možnosti