Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J54a78n 27F80r48o62l91í73k

9. 10. 2013 17:53

Ten článek bych pochopil tak před půl rokem. Dnes nemá Nečas žádnou možnost navrhnout nějakou změnu. Musíte autore napsat do lihového domu. Třeba Vás vyslechnou. No a jak se Nečas vypořádá se svými financemi je snad nyní jen jeho věc.

0 1
možnosti

Holt za blbost se platí. V tomto případě doslova.

Ještě že teď má s Nagyovou napůl ty odměny, co jí uděloval, ještě když dřela jako kůň.

0 0
možnosti

Pozná houby. Požádá o snížení, protože má menší příjmy, soud mu může (ale nemusí vyhovět).

Co pozná neplatič výživného? Vždyť když neplatí, tak se vlastně ani nic neděje. Soudila jsem se o výživné hodně let. Dopadlo to tak, že postupně byly exekuce. Ne na plat, otec dítka se rozhodl, že když je demokracie, tak přece nebude pracovat. Nechal se vyživovat matkou. Skončilo to tak, že několik let po nařízení poslední exekuce dostalo dítko platový výměr, že má exekutorovi zaplatit náklady na vymáhání, protože není co vymoci. Co na tom, že povedený tatíček ještě dluží pětimístou částku? A to mu bylo před časem vyměřeno výživné pouhých 1.000,- Kč, které stejně neplatil. 

Co si teda žena (ale i muž), pečující o dítě, bez výživného počne? Jen to, že prostě musí víc makat, protože sám chce jíst i platit nájem a dítku/dítkům umožnit relativně normální život. Za komunistů skončil neplatič výživného v base, kde musel makat a z výdělku se mu strhávalo výživné. To dneska neexistuje, protože v base se pracovat nemusí, i vězeň má právo na svobodu. A človíčku, pomoz si, jak umíš.

0 0
možnosti

Nelze nic jiného, než s textem souhlasit a navíc pokud neplatíš můžeš si i do báně sednout a nikoho nezajímá, žes přišel o výhodný job. Ale pozor toto se netýká jen Tvarohového Péti, ale všech co se rozvedou. Problém je v tom, že za bolševika se přihlíželo k potřebám dítěte, dnes však k potřebám "odkopnutého" partnera (obvykle ženy). Pokud chlap má slušnej příjem a žena se tzv. "obětuje" a zůstává doma nebo u mizerně placené práce, tak svému partnerovi zabezpečuje spokojenou domácnost, aby mohl sbírat doma síly pro náročnou práci, tak platí jak mourovatej ji!! a nikoliv dítěti. Tedy po rozchodu by měl mít nárok na "domácí" zabezpečení, které si bude muset platit a to snížit příspěvek tomu druhému. Rovněž tak není dobré, aby dítě mělo nač si vzpomene a vzhledem k tomu, že děti netrpí sklerózou, je toho dost;-D. Značkové oblečení každou sezónu, mobil, samozřejmě poslední hit, každých půl roku, notebook a tablet minimálně 1x ročně, kolo minimálně za pade..... atd. A to nemluvím o štědrém kapesném. Podle mne by na dítě měl mít každý soud daný strop a to max. 15 tis. Kč na měsíc a 1.dítě, na další 10 tis. a tak to postupně snižovat. Pokud rozvedený partner uzná za vhodné, nikdo mu nebude bránit, aby dal svým potomkům více. osobně si myslím, že tento systém by přispěl více k tomu, aby nebylo druhému rodiči bráněno ve styku s dítětem.  Pokud by to bylo systémem hele dítě běž za tátou  (mámou) a pumpni ho o nové lyže, před tím mu však ukaž vysvědčení, kde máš vyznamenání, bylo by to o mnoho lepší, než k tátovi (mámě) nepůjdeš, na nové lyže ho přidat donutí soud;-O

3 0
možnosti

Vyjikající článek .... Není co dodat !

0 0
možnosti
Foto

Takových článků by mělo být víc, aby se problém přestal zametat pod stůl.

1 0
možnosti

P91a46v78e94l 75R75u48s95ý

7. 10. 2013 10:14

Souhlas s tím, že Nečase se to boužel asi nedotkne, a je skutečně škoda, že si tím někdo z mocných neprojde:

http://rusy.blog.idnes.cz/c/356607/Jak-dorazit-Necase-Vyzivnym.html

Pak by se snad věci daly do pohybu. Ten systém výživného je na obě strany špatný, jak z hlediska vymahatelnosti vůči skutečným lemplům neplatičům, tak vůči svědomitým povinným, kteří ale objektivně mají finanční problém.

V tuto chvíli je na Nejvyšším soudu podání, které by mělo prolomit faktickou nemožnost nařízení předběžného opatření na snížení výživného, tak uvidíme, jak se s tím nejvyšší soud popasuje.

2 0
možnosti
Foto

Proč politiky tak málo zajímá tristní stav opatrovnické justice?

1. Sytý hladovému nevěří. Přiznávám, že sám jsem také netušil hloubku problému, dokud jsem ji osobně nepoznal. Proto je potřeba informace o něm co nejvíc šířit (mluvím pouze o řešeních, které jsou k dispozici každému z nás).

2. O problému se málo ve společnosti mluví, mnozí poškození se hodně trápí, ale nemluví o tom, takže to k politikům nedolehne. A co politici nevnímají jako palčivý veřejný problém, to neřeší. Změnit to lze viz bod 1.

3. Někteří politici mají za to, a někteří i oprávněně, že se jich tento problém nemůže týkat, že si to vždy nějak zařídí. Řešením je šířit informace o klientelistických vazbách politiků a zkorumpovanosti soudů (nemusí jít nutně o peníze, ale i o osobní vazby).

4. Některým politikům současný stav vyhovuje - tedy stav, který podporuje nezodpovědné otce vzdávající se svých dětí a nahrazující jejich péči penězi, zatímco zodpovědné otce, kteří chtějí své děti vychovávat, šikanuje. Řešením je poukazovat na nemorálnost tohoto stavu.

4 0
možnosti

Proc desetitisice ceskych otcu ma problem s palceni vyzivneho?

0 4
možnosti
Foto

naprostá většina jich ten problém nemá. Ale někteří ano. Je krize, přicházejí o zaměstnání, pak dlouho trvá, než soud zareaguje. Někdy soudu vubec neberou na zřetel, že člověk nemá práci a samy mu určí "virtuální", ze které vypočítají reálné výživné. Mnoho otců výživné platit ani nemůže, protože bylo spočítáno nesmyslně vysoko. Soudy pořád střílí výživné od pasu, každý soudce jinak, neexistují žádné tabulky, jako v cizině. N2kteří zase skutečně platit nechtějí, protože je jim bráněno v kontaktu s dětmi. Ten problém je široký... Ale drtivá většina platí.. Nikomu se do exekuce a vězení nechce. I když často živoří.. A to bez nadsázky. Jistě znáte i jiné případy, ty, kde otec platí málo a skrývá majetek, hraje si na chudáka a jezdí v luxusním autě. Ano, ty případy jsou. Chlap by se měl o děti starat, nejen posílat peníze, o té samozřejmosti ani nemluvím. A ženská by mu v tom neměla bránit, jinak by jí děti měli odebrat

3 0
možnosti

P67e92t77r 68M62u63r84č15e54k

3. 10. 2013 12:38

Jak říkával můj děda čů..k v ku..ě rozum v prd..i

3 0
možnosti

To ano, ale ten rozum neztrácejí jen muži ale i ty ženy .... bohužel také matky, které jsou pak bezohledné k dětem protože vidí jen svého milence

0 0
možnosti

Nečas si asi ve své prostomyslnosti myslel, že bude premierem do smrti. Jinak by takové podmínky při rozvodu neodsouhlasil.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS