Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Článek je hodně odfláknutý, ty gramatické chyby a překlepy bijí do očí. Hází tak špatné světlo na obsah, který je už tradičně výborný.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, ale já mám zkušenost, že soud stranil od prvopočátku mému bývalému.

0 0
možnosti

Napsal jste článek o tom, že jste šťastný, že se vám podařilo prosadit střídavou péči. Všechno ostatní, co posuzujete vašima očima za jiné účastníky této péče, je jen váš pohled a bylo by dobré, kdyby jste si to uvědomil

4 0
možnosti
Foto

Já nejen svou střídavku mám, ale taky se problematice dlohodobě věnuji. Už mnoho let. Studuji podobné případy, zastupuji jiné rodiče. Neopírám se jen o vlastní zkušenost. A i kdyby. Je to nezpochybnitelnž fakt, ktery by si měli ostatní teoretici v této diskusi uvědomit. A Vy také

2 1
možnosti

Sedm let psychického teroru dítěte.....to je úspěch.

4 3
možnosti
Foto

To dítě taky podle toho vypadá. Já bych takovou fotku rozstříhal a spálil v kamnech.

1 2
možnosti

Držím palce, aby vaše dítě vyrostlo bez problémů... ale až třeba někde v dospělosti vyhledá psychologa s nějakými osobními problémy, zkuste se zamyslet nad tím, jak velkou roli v tom hrála "vynucená" střídavka. Nebo si zkuste vyhledat nějaké psychologické studie z Ameriky, kde střídavá péče "jede" už daleko déle a kde lze vidět, jaké může (samozřejmě nemusí) mít ta střídavka proti vůli jednoho z rodičů dopady na dítě až v jeho dospělosti... nikoliv proto, abyste to vzdal, ale abyste se poučil z chyb a dělal vše hlavně ku prospěchu svého dítěte. Nejsem odpůrce střídavé péče, jen vím o tom, jaké může (a jak už jsem psala nemusí) mít dopady na dítě... a o dítě by mělo jít při rozvodu především

2 0
možnosti

Ono stačí číst výpovědi těch dětí, které tou "péčí prošly" a dnes nenávidí své rodiče a nechtěj se s nimi stýkat. Ovšem třeba i to si oan Cihlář vymůže soudně. :)

2 1
možnosti
Foto

Jestli máte na mysli toho stejného pana Jiřího Fialu, který byl i zde na blogu jako diskutér, a který sprostě napadal všechny ženy bez rozdílu, který žehnal jejich upalování ve středověku a přivazování na pranýř, tak potěš koště, to se tedy máte fakt s kým srovnávat...8-o

5 0
možnosti
Foto

Nevím, kdo tu kdy byl a psal. Znám Fialu, který vyhrál u mezinárodního soudu spor s ČR. Toho, na kterého odkazovala na svojí přednášce na Právech v Olomouci ústavní soudkyně paní Šimáčková. To mi stačí na to, abych ho tu zmínil. Pokud to byl on, kdo sprostě nadával, tak věřte, že někteří lidé dokáží i zabít, když jim seberou děti.

1 2
možnosti

Jeste doplnek ke stridave peci - v podstate jsem to absolvoval.

1) rodice chodili na smeny, takze jeden tyden odpoledne s jednim druhy tyden s druhym. Ale ve stejnem byte

2) v sobotu rano presun na venkov, v nedeli vecer zpet, takze i ta zmena pobytu prisla, jini kamaradi, presun obleceni

0 0
možnosti

Střídavka je špatné řešení ze zoufalství nad šílenou realitou.

Pokud by alespoň 40 % dětí bylo po rozvodu svěřováno do péče otců, požadavek střídavé péče by se vůbec "nenarodil".

2 1
možnosti
Foto

Píšete, jakoby "střídavka" byla samospásná a řešila všechny problémy. Uvažujete třeba o tom, že by nucená střídavá péče mohla všem zúčastněným uškodit?

Já jsem "zastaralý zpátečník" a tvrdím, že matka je tím nejpřirozenějším pečovatelem o dítě a otec je až na druhém místě. 

Že sice formální rovnoprávnost existuje, ale v praxi jsou mnozí otcové, jako druhdy já, šťastni, že dítě nemají na krku "na plný úvazek".

Sice jen na polovinu času, ale pro povolání to může být stejně zabíjející, jako kdyby to bylo na 100% času.

Tím ale nechci preferovat ten či onen způsob řešení. Pouze říkám, že množina otců, kteří by po "střídavce" toužili, je limitovaná.

2 2
možnosti
Foto

Pane Heřmánku, měl byste pravdu, pokud by ženy dnes nechtěly být emancipované s muži, nechtěly pracovat hned po porodu, neodkládaly rodičovství až po vysoké škole a 30. roku věku. Měl byste pravdu, kdyby v našem státě všechno fungovalo, jak má. Napadlo Vás, že někteří muži jsou s dětmi častěji, než matky?

1 3
možnosti

P23e41t60r 25S73p14o26r80e37r

27. 4. 2015 12:57

Zas tak skvělé to není. Znám holku - 13 let, co žije od nějakých možná 5 let ve střídavé péči. Týden u tatínka, týden u maminky. Domov nemá nikde. Má ráda lidi, má kamarády, má ráda své malé sourozence od tatínka i maminky, ale na ní samotné jí nezáleží, myslí si, že nemá žádnou cenu. To si nevymýšlím, takhle mi to řekla sama. Asi nemá nejlepší předpoklady pro start samostatného života. :-/

7 0
možnosti
Foto

asi nemá, ale kdo je vychovám jen matkou, bez otce, ten ty předpoklady nemá určitě

4 3
možnosti